Velkommen til tre nye medlemmer i Nnf

Mot slutten av 2019 fikk Nordnorsk forfatterlag tre nye medlemmer. Helt nye i forfatterlaget er Kristin Molvik Botnmark og Rolf Seljelid. Kai Larsen meldte seg inn på nytt, etter å ha vært medlem for noen år siden. 

Kai Larsen (f. 1955) er en norsk visekunstner og bassist fra Henningsvær i Lofoten. Kai var bassist i Jensine Olsens Plastikk Band, og han var aktivt med i den nordnorske visebølgen i 1970-årene. Han ga ut plater med viseklubben Lovisa fra Svolvær og visegruppa Medvind fra Nesna.  Kai har turnert med Rikskonsertene og Nordland Teater, og han har gitt ut flere musikkalbum. I 1995 ga han ut CD-en «Fra Helgeland til Henningsvær». Med Dag Kajander turnerer han som Lofot-Trubadurene. I 2006 var Kai Larsen og visegruppa Medvind gjenforent da Høgskolen i Nesna feiret et nybygg med en visekonsert viet «Den nordnorske visa gjennom 30 år». Kai har skrevet mange viser med tilknytning til nordnorsk miljø. Han er representert med tre viser i «Sanga i søkk og kav», Jack Berntsens nordnorske visebok; Sang tel Helgeland, Sommarsang og Åleina. Sang tel Helgeland har etablert seg som en nordnorsk klassiker.

Kristin Molvik Botnmark (f. 1967) bor i Asker, men kommer opprinnelig fra Svolvær. Hun tilbringer mye tid i skrivestua si i Sennesvik på Vestvågøy i Lofoten. Kristins nyeste utgivelse er boka «Hva skjedde med Aleksej?», i 2019. I 2014 ga hun ut boka «Raushetens grenseland», basert på egne erfaringer som mor med en datter rammet av hjerneskade. I 2017 ga hun ut «HMS-boka», ei bok fra hennes eget fagområde. Hun er utdannet sosiolog og arbeider som høyskolelektor ved Institutt for ledelse og organisasjon, Høyskolen Kristiania. Kristin er en erfaren kurs- og foredragsholder innenfor et bredt spekter av temaer, man hak bestille foredrag fra henne blant annet innenfor temaene inkluderende ledelse, Helse, miljø og sikkerhet, samt kultur og samspill i organisasjoner. Hun er medlem i Norsk Forfattersentrum. Besøk nettstedet hennes her.

Rolf Seljelid (f. 1934) bor i Tromsø. Han har en lang akademisk karrière bak seg, i dag er han professor emeritus i patologi ved Universitetet i Tromsø. Fritidsinteressene hans spenner fra teoretisk fysikk til skjønnlitteratur og billedkunst, og vandringer i fjell og villmark. Han er samfunnsinteresser og har skrevet kronikker på fast plass i avisa Nordlys annen hver lørdag i mange år. Til sammen er det blitt mange hundre kronikker om kultur, vitenskap og samfunnsforhold. Rolf har publisert rundt 200 vitenskapelige artikler og gitt ut en kortfattet lærebok i patologi: «Generell patologi for helsefagene». I tillegg har han funnet tid til å skrive fem litterære bøker: «Men noen stener kan fly» (1986), romanen «Tollmann» (2008), «Innspill fra Yttersia» (2012), «Mannen som sprang for livet», og «Vi kom oss aldri til Afrika» (2018). Medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi. www.rolfseljelid.no