AVLYST! Ordkalotten – Litteratur og smittervern på Storgata Camping

Ordkalotten Tromsø internasjonale litteraturfestival er dessverre AVLYST, og Nordnorsk forfatterlags programpost "Litterære ØYeblikk" går dermed ut. Vi beklager, men ser nødvendigheten av at Ordkalotten måtte velge å avlyse!

Fredag 6. og lørdag 7. november er det litteraturfestival i Tromsø. Du trenger ikke festivalpass for å komme inn på Nordnorsk forfatterlags arrangement på Storgata Camping lørdag ettermiddag (14.30-15.30). Der er det god plass, gratis inngang, og Ordkalottens smitterverntiltak er betryggende.

Forfatterlaget byr på opplesningsprogrammet «Litterære ØYeblikk», med fire forfattere.

Ingvild Holvik, som er aktuell med «Ho er fri», en roman om å bli igjen, når alle andre drar.
Endre Lund Eriksen, som er ute med «Hvordan jeg tjente min første million», om Robin, som ønsker å innta en ledig plass ved høyreordfører-naboens spisebord. For å klare det, må han først bli millionær!
Sollaug Sargon med en helt fersk diktbok «morihit giđđii» (å våkne opp til våren) handler om hvordan vi karakteriserer hverandre og våre omgivelser, helt tilbake fra de greske filosofenes tid.
Sanne Mathiassen, styreleder i Nordnorsk forfatterlag, som knytter sammen programmet og selv leser fra sin kommende roman «Øya synker sakte».

Les mer om forfatterne

Festivalprogrammet 

Ordkalotten har lagt godt til rette med tanke på smitterverntiltak, her er informasjon fra festivalen:

Kjære publikum på Ordkalotten 2020! Her kommer informasjon og retningslinjer om hvordan vi skal gjøre festivalen til en trygg og bra arena når det gjelder smittevern.

  • Når dere kommer til Storgata Camping er det viktig å holde minst en meters avstand til hverandre om det blir kø utenfor. Veien inn er tydelig merket. Kom i god tid!
  • Første stopp er i ”billettluka”, der vi krysser dere av på våre billettlister.
  • Så må dere registrere dere som gjester på Storgata Camping. Dette gjøres via en qr-kode som dere scanner innenfor døra. (Har dere ikke smart-phone gjøres dette manuelt). Her finnes det også sprit til hendene.
  • Dere vil så bli fulgt til plassene dere skal sitte. Hvert bord er nummerert. Det er bordservering. Drikke bestilles via qr-kode som finnes på hvert bord, eller at en av dere går og bestiller i baren. Pizza bestilles i pizza-kiosken. Husk på god avstand!
  • Når dere skal forlate lokalet er det fint om dere gjør det uten at det blir kø for å komme seg ut.

Til tross for restriksjoner og regler å forholde seg til, så vet vi at det vil bli to fine kvelder med mange interessante litterære møter med spennende forfattere!