Nytt medlem: Stein Arne Nistad

Stein Arne Nistad har blant annet gitt ut tre romaner om krigen i Nord-Norge: «Seks dager i april» (Narvik/Pundsvik), «Den tapte våren» (Narvik/Bjerkvik/Pundsvik) og «Askefall» (Narvik/Alta/Tromsø/Pundsvik).

Bildet: Stein Arne Nistad. Foto: SEÑORC forlag

– Mitt navn er Stein Arne Nistad, og jeg har utgitt tre romaner om krigen i Nord-Norge: «Seks dager i april» (Narvik/Pundsvik), «Den tapte våren» (Narvik/Bjerkvik/Pundsvik) og «Askefall» (Narvik/Alta/Tromsø/Pundsvik).  Jeg er nå i gang med det fjerde bindet med handling fra Kirkenes 1944/45. Jeg er medlem av både NFFO og Norsk Forfattersentrum, forteller Nnfs nyeste medlem, Stein Arne Nistad (f. 1957).

– Jeg har sterke røtter i Nord-Norge gjennom min mor som var fra Pundsvik i Ofotfjorden. Jeg bodde i Pundsvik på ferie i en til halvannen måned hver sommer i barndommen. Jeg kan helt klart identifisere meg som forfatter med nordnorsk tilknytning, forteller Stein Arne. Han er født på Heggen i Ringerike og bor i dag i Oslo.

Stein Arne debuterte som romanforfatter i 2015. Han har tidligere utgitt egne dikt som en del av antologien «Pippi, gutta og frihetens øyeblikk» (2001) og konseptboken «Bok 1» (1999) i samarbeid med Morten Krogvold og Gazette. Han er også fagbokforfatter og foredragsholder, og de mest kjente av hans utgivelser er «Katt i treet, hvor skal jeg gå?» (2012) og «The age of you» (2013). Stein Arne har vært journalist i fagbladene Audio og senere Fidelity i over tjue år.

UTGIVELSER

  • «Askefall» (Roman, SEÑORC, 2020) (Innkjøpt av Kulturrådet)
  • «Fragmenter. Ordspor» 1957-2017 (SEÑORC, 2017)
  • «Den tapte våren». Roman inspirert av virkelige hendelser i Ofotfjorden og Narvik fra 9. april til – 10. juni 1940 (Roman, SEÑORC, 2016)
  • «Seks dager i april; et historisk drama om kjærlighet, liv og død i slaget om Narvik 9.-14. april 1940» (Roman, SEÑORC, 2015)
  • «The Age of You; how to understand and benefit from social media and the connected society» (Fagbok, SEÑORC, 2013)
  • «Katt i treet – hvor skal jeg gå? sosiale medier og relasjonssamfunnet» (Fagbok, SEÑORC, 2012)
  • «Nextradamus og andre netthistorier; den lille intra-/ekstranettboken» (fagbok)(Telenor) (1997)