Nytt medlem i Nnf – Elise Embla Scheele

Elise Embla Scheele er kunstner, forfatter og frilanser, bosatt i Karasjok. I 2018 debuterte hun som forfatter med diktboka "Dråper av mitt blod".

Elise Embla Scheele er oppvokst i Fredrikstad og bosatt med familie i Karasjok, der hun har fullført sin kunstutdannelse ved Kunstskolen i Karasjok.  Den litterære bokdebuten hennes kom i 2018, da hun gav ut en samling prosadikt på Forlagshuset Vest: «Dråper av mitt blod». Boka har fått god mottagelse i media og forfatteren har jeg fått litterære oppdrag fra bibliotek, kulturinstitusjoner og festivaler.

Elise Embla forteller at redaktør Tom Gaudland fra Forlagshuset Vest skrev bla. dette i sitt svarbrev da manus ble antatt: «Du skriver med innlevelse og pasjon, og evner å si mye med få ord. Dette er prosalyrikk på sitt beste». Hun er medlem av Foreninga samiske forfattere og Hedmark Forfatterlag.

På nettstedet sitt forteller forfatteren og kunstneren at hun sommeren 2015 debuterte med sin første separatutstilling, «Trance Mission», i Fredrikstad. Der kombinerte hun ulike kunstarter som både grafikk, foto, skulptur og poesi. Som vinner av Arktisk Råds kunstkonkurranse for unge kunstnere i Norge 2015 var hun representert under en internasjonal vandreutstilling i Canada. På scenen har Elise Embla opptrådt som «aksjonspoet» under markeringer, seminarer og demonstrasjoner for miljøvern og urfolks rettigheter, samt under poesislam-konkurransene på Caféteateret i Oslo. Hun er også frilans fotojournalist.

Elise Embla Scheeles nettsted