Nytt medlem i Nnf – Bjørn Johnsen

Bjørn Johnsen fra Mosjøen er gjeninnmeldt i Nordnorsk forfatterlag. I år kommer han ut med tredje bind i en romantrilogi som startet med «Menneskejerven» i 2005.

Bjørn Johnsen (f. 1952) er født og oppvokst i Mosjøen, og bor der fortsatt (Kvalfors). Han er utdannet lektor med mastergrad i musikkvitenskap, og har jobbet for Kippermoen ungdomsskole, Nord universitet og Kunnskapsdepartementet. Bjørn skriver nå på heltid.

Han har mottatt stipend fra Kulturrådet og Sametinget, Vefsn kommunes kulturpris – og han har vært «Årets Helgelending».

Bjørn står bak en rekke produksjoner, både litterære og musikalske, så vel som innenfor film og drama. I 2005 debuterte han med romanen «Menneskejerven» (2005), og gav også ut CD-en «Menneskejerven». I 2006 samarbeid han med filmselskapet Maipo om filmatisering av «Menneskejerven» og i 2010 produserte han forestillingen «Menneskejerven for scene» (Groove Valley). I 2006 skrev han musikken til Arne Nævras film om Svalbard.

Sin andre roman gav Bjørn ut i 2009: «Han som kom tilbake», og han komponerte også musikk til denne romanen. Siden har han gitt ut historieboka «Mosjøens pophistorie» (2012) og læreboka «Musikkfaget for ungdomstrinnet (2013). En ny roman er på vei mot utgivelse; «Enok» (siste del av en trilogi).