Nytt medlem i Nnf – Bjørn Johnsen

Bjørn Johnsen fra Mosjøen er gjeninnmeldt i Nordnorsk forfatterlag. I år kommer han ut med tredje bind i en romantrilogi som startet med «Menneskejerven» i 2005.

Bjørn Johnsen (f. 1952) er født og oppvokst i Mosjøen, og bor der fortsatt (Kvalfors). Han er utdannet lektor med mastergrad i musikkvitenskap, og har jobbet for Kippermoen ungdomsskole, Nord universitet og Kunnskapsdepartementet. Bjørn skriver nå på heltid.

Han har mottatt stipend fra Kulturrådet og Sametinget, Vefsn kommunes kulturpris – og han har vært «Årets Helgelending».

Bjørn står bak en rekke produksjoner, både litterære og musikalske, så vel som innenfor film og drama. I 2005 debuterte han med romanen «Menneskejerven» (2005), og gav også ut CD-en «Menneskejerven». I 2006 samarbeid han med filmselskapet Maipo om filmatisering av «Menneskejerven» og i 2010 produserte han forestillingen «Menneskejerven for scene» (Groove Valley). I 2006 skrev han musikken til Arne Nævras film om Svalbard.

Sin andre roman gav Bjørn ut i 2009: «Han som kom tilbake», og han komponerte også musikk til denne romanen. Siden har han gitt ut historieboka «Mosjøens pophistorie» (2012) og læreboka «Musikkfaget for ungdomstrinnet (2013). I år kommer han ut med «Enoker» (siste del av en trilogi).