Nytt medlem i Nnf: Anitra Heiberg Lykke

Anitra Lykke skriver på både norsk og engelsk, og hun har gitt ut en novellesamling på sitt eget forlag, YMR Publishing.

– Jeg har fått utgitt noen noveller og et dikt på norsk, en novelle på engelsk og dessuten utgitt en engelskspråklig novellesamling på eget forlag, forteller Anitra Heiberg Lykke, som ble medlem i forfatterlaget før jul i 2021. Hun forteller videre at hun har tatt flere korte fysiske kurs, tre lange nettkurs på engelsk, og mange korte nettkurs i skjønnlitterær skriving, og hun mottok en pris for essayet «Messukeskus» i skrivekonkurransen: Skriv for svingende, 2017. Anitra har ellers en Cand.Polit.-grad fra UiT Norges arktiske universitet. Hun bor i Tromsø, der hun er med i flere skrivegrupper.

– Jeg har arbeidsplass hos – og deltar i arrangementer med Stabburet verksted for ny litteratur i Tromsø. For å feire 10 årsjubileet for Stabburet, arrangerte vi i 2020 Innmat Live, et bokbad med opplesning. Ved samme anledning utga vi antologien «Innmat – Stabburet 10 år». Stabburet har arrangert flere Stabburet Unplugged, litteraturaftener i samarbeid med studenter fra forfatterstudiet ved UiT Norges arktiske universitet. Dessuten har vi arrangert opplesninger for etablerte og nye forfattere under Kulturnatta. Noen år har jeg også vært frivillig under Ordkalotten: Tromsø Internasjonale Litteraturfestival, sier vårt nye medlem, som også er medlem i Forfatterforbundet.

Litterære utgivelser

  • «The Mars Vintage», novellesamling, YMR Publishing, 2020.
  • «De som ikke trengs …» novelle, antologien «Innmat», Stabburet Verksted for ny litteratur, 2020.
  • «Hvis en reisende en vinternatt falt fra Hurtigruta», kortprosa i Nordnorsk Magasin, 2017
  • «Messukeskus», reisebrev i tidsskriftet Ruijan Kaiku og på nettsiden Ifokus, 2017
  • «Når alt er sagt», dikt i Nordnorsk Magasin 2017
  • «Circumstances», kortnovelle i magasinet The Flash fiction press, 2016
  • «Etter ballet», novelle i Cupido magasin, Hverdag forlag, 1989