Snøugla: Ny bok om arktiske dyr fra Kirsti Blom

Torsdag den 7. september lanserer Kirsti Blom (Nnf) barneboka "Snøugla", ei bok hun har skrevet sammen med NINA-forskeren Karl-Otto Jacobsen. Tidligere i år har Blom gitt ut den poetiske romanen "Av jord". Bokslippet finner sted på Framsenteret i Tromsø.

Om tema for boka:
Snøugla er fredet i Norge. De siste ti årene har det blitt stadig færre av denne rovfuglen. Det er vanskelig å fastslå nøyaktig hvor mange som finnes, fordi den hekker over et stort landområde og drar dit det er lemen å fange. Forskere frykter at det nå kanskje ikke er mer en 30 000 igjen i verden. Arten er sterkt truet av klimaendringene og lider under mangelen på regelmessige lemenår.

Kirsti Blom (f. 1953) har gitt ut en rekke romaner og barnebøker, og et par diktsamlinger. Bøkene hennes eroversatt til engelsk, serbisk, makedonsk og spansk. Hun er først og fremst skjønnlitterær forfatter, men hun skriver også faktabøker for barn. Blant annet Polarserien med flotte fargefotografier: "F jellreven" (2003), "Hvalrossen" (2005), "Isbjørnen" (nominert til Brageprisen 2007), "Snø, is og klima" ( 2008) og "Svalbardrypa" (2009).

Foto: Pernille Marie Walvik/ Oktober forlag

Medforfatter Karl-Otto Jacobsen er forsker ved Norsk institutt for naturforskning avdeling på Framsenteret. Dette er det åttende boka Blom har skrevet sammen med forskere på Framsenteret i Tromsø, i Cappelen Damm-serien om arktiske dyr. Målgruppa er barn mellom 8-12 år, men alle som er interessert i snøugla vil lære mye om arten gjennom denne boka. Den er illustrert med mange bilder. Boka er utgitt i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning (NINA) og Framsenteret.

Foto: Cappelen Damm


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no