Skarvene fra Utrøst flyr til Festspillene i Nord-Norge

Ola Bremnes og Linda Lillevik flyr med skarvene fra Utrøst til Festspillene i Nord-Norge 27. juni, med to forestillinger i Harstad kino.

Slik presenteres forestillingen på Festspillene sine hjemmesider:

«Fly med!» er bygget på sagnet Skarvene fra Utrøst. Forfatteren Linda Lillevik har gitt det en moderne form, skrevet sangtekster og fått Ola Bremnes til å sette melodier til. En av landsdelens fremste billedkunstnere, Dagfinn Bakke, har illustrert historien. Sammen ga de tre ut bok og plate for et par år siden med dette stoffet.

«Fly med!» er et klassisk, nordnorsk sagn som handler om en fattig fisker som holder på å forlise utenfor Værøy i Lofoten. Han blir berget av tre underlige, skøyeraktige fugler. I stormen viser de ham vei til huldreøya Utrøst, et underjordisk paradis i havet, hvor alle går kledd i blått.

Ola Bremnes synger og har med seg noen av landsdelens fineste musikere i bandet i tillegg til Bodø Domkors Jentekor på scenen, dirigert av Gro Bergrabb. Med Dagfinn Bakkes spektakulære og poetiske bilder over det hele, vil både små og store få servert et univers som får fantasien til å Fly med!

Linda Lillevik har utgitt en rekke bøker, flere av dem for barn, og har skrevet revytekster som brukes av revygrupper over hele landet. I 2003 fikk hun Norsk revyfaglig senters hederspris, og vant dessuten førsteprisen for «Beste tekst» i NM i revy på Høylandet i 2007. Hun er også svært aktiv i kulturlivet i Lofoten på andre felt.

Ola Bremnes er musiker, tekstforfatter og trubadur, og har opp igjennom årene både utgitt bøker og album. Ola har et bredt publikum over hele landet, og har gjort mange konserter og forestillinger spesielt for barn. Sangen «Mi pia, din gutt» satte rekord på Norsktoppen (95 uker) i 2005. En annen Ola-sang er «Har du fyr» som ble gjort kjent i Hekla Stålstrengers versjon. I 2005 ga han ut «Nordnorsk Sangbok» (Kagge).

Dagfinn Bakke er maler, avistegner og illustratør, som bor og arbeider i Svolvær, hvor han har eget galleri. Han har tegnet for en rekke bøker og blader, og var fast avistegner for Lofotposten fra 1956 til 1992. Han har også levert samtlige av tegningene til bøkene om Oluf, skrevet av Arthur Arntzen. Han har en stor produksjon, stiller ut både i inn- og utland, og er innkjøpt av blant andre Nasjonalgalleriet.

______________________
Publisert 9.6.2017 av HKE

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no