Bildeboka "Det knuste hjertet" av Beate Heide

Den produktive forfatteren Beate Heide gav i 2016 ut bildeboka "Det knuste hjertet". Boka handler om Lisa, som må flytte i fosterhjem når foreldrene hennes ikke klarer å gi henne nok omsorg. Boka tematiserer tilpasninga hennes til livet i den nye familien, og til en ny måte å være sammen på. Lisa opplever det som om hjertet hennes er gått i stykker, og det er jaktene på hjertebitene som er tema i boka.

 Boka er illustrert av Evy Martinsen, oversatt til samisk av Sigbjørn Skåden, og utgitt av forlaget Skaniid Girije i Skånland. I forordet har Åse Larsen, redaktør av Norsk fosterhjemforenings medlemsblad «Fosterhjemskontakt», skrevet blant annet:

"Denne gangen har skrivegleden hennes ført til en bok som gir oss lesere en forståelse av hvordan det kan oppleves å flytte i fosterhjem. Få av bøkene jeg har lest som omhandler dette temaet, går i dybden slik «Det knuste hjertet» gjør."


Boka har også fått sin egen sang, «Gje meg varme», med tekst av Anne-Rita Nygård fra Vesterålen Litteraturlag. Komponist Bård Mathisen har satt musikk til, og Øystein Bakken sang «Gje meg varme» på lanseringa i februar 2016. Lanseringa, som foregikk på på Sortland bibliotek, var i samarbeid med Vesterålen litteraturlag, og medlemmer derfra leste tekster.

"Det knuste hjertet" kan du få tak i gjennom å spørre etter den i bokhandelen, eller kontakte forlaget Skaniid Girjie.
Eller du kan ta direkte kontakt med forfatteren Beate Heide. Vi i Nordnorsk forfatterlag har ikke boka til salgs.

Om du vil lese mer om boka og temaet, så finner du tre artikler av forfatteren her, og en anmeldelse av boka:

Publisert 1.2,2016 av LKE. Oppdatert 7.4.2017 av HKE

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no