Kirkene i Troms


Kirkene i Troms av Lill-Karin Nyland og Ronny Trælvik lanseres 22.oktober.

For første gang blir kirkene i Troms omtalt i et samlet bokverk. Bind 1 av Kirkene i Troms kommer ut nå, forfattet av Ronny Trælvik og Lill-Karin Nyland. De har reist rundt i hele fylket og hentet informasjon og bilder fra store og små kirkebygg. I dette første bindet finner du 32 av kirkene, fra Kvænangen og Skjervøy i nord til Harstad og Kvæfjord i sør.

Gjennom tekst og bilder blir hvert kirkebygg grundig og respektfullt presentert. Her får du vite historien bak tilblivelsen av kirkene, du får innblikk i store og små hendelser, og detaljer omkring bygging og interiør. Forfatterne har tatt i bruk både skriftlige og muntlige kilder.

Totalt vil bokverket bestå av tre bind, og målet er å omtale alle kirkene som per i dag er i bruk. Forfatterne skriver om kirkebygg innen flere trosretninger, for å vise noe av mangfoldet i Troms fylke.

-f Siden jeg begynte å skrive bøker for ti år siden, har jeg hele tida hatt lyst til å fortelle historien om kirkebyggene i Troms fylke. Med meg på dette spennende prosjektet har jeg invitert Lill-Karin Nyland. Kanskje vil disse bøkene kunne lære oss litt om både kirkene, landet vårt, Troms fylke, våre forfedre og oss selv? Vi håper også at kommende generasjoner vil ha glede og interesse av å lese om kirkebyggenes historie, sier Ronny Trælvik

- Ved å bli kjent med så mange ulike kirkebygg, fra de eldste til de nyeste, alle med sin unike historie, får vi et verdifullt innblikk også i folkets historie. Vi håper at bokverket kan bidra til mer kjennskap til både generell og konkret kirkehistorie i Troms, sier Lill-Karin Nyland.

De to neste bindene i serien vil komme høsten 2017 og høsten 2018.

Forfatterne:

Ronny Trælvik (f. 1968) kommer fra Husøya på Senja, nå bosatt på Finnsnes. Han har til nå skrevet 17 bøker, blant annet lokalhistorie, humor, lyrikk, krim og en biografi.

Lill-Karin Nyland (f.1979) kommer fra Malangen, nå bosatt på Storsteinnes. Hun er journalist, redaktør og forfatter, og debuterte med boka om Malangseidet-ulykka i 2012.Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no