Gjøkungen Filius: Barnebok fra June Sommer Strask & Sissel Horndal

June Sommer Strask (1958) har skrevet eventyret om gjøkungen Filius som strever med å finne sin egen identitet og å akseptere den. Eventyret er illustrert av Sissel Horndal og oversatt til nordsamisk av Maret Sára. Boka har parallelltekster på nordsamisk og norsk. Den er laget for barn i alderen seks til ni år.

Les et flott intervju med forfatteren i nettmagasinet Sett Nordfra

Om boka Giegacivga Filius/Gjøkungen Filius

Gjøkungen Filius er ikke som andre gjøker. Han liker slett ikke å bli kalt gjøk eller skumringsfugl. Han er jo en heipiplerke. Filius øver på å fly. En dag finner han ikke veien hjem igjen. Han møter mange farer. Han er ensom og sulten. Han savner reiret sitt. Filius vil så gjerne finne mora si. Og han finner - men noe helt annet enn det han lette etter …

Om forfatteren

June Sommer Strask (født 1958) er en norskspråklig samisk forfatter og kulturarbeider. Hun er født i Finnmark og vokste opp i Harstad. I dag er hun bosatt i Kvalsund. Hun er medlem av Samisk forfatterforening, Nordnorsk forfatterlag og Norsk Forfattersentrum. Forfatteren har gitt ut "Byttingene/Lonuhasgánddaguovttos" (tospråklig barnebok 2004), "Elva og vakkerfuglen/Johka ja hearvaloddi" (tospråklig barnebok 2005), "Fandens friller" (roman 2006), "Ravnejuvets hemmelighet - Leonora" (2009) og lydbøkene "Haldde - inn i huldrenes rike" (2011) og "Stallo" (2012).

Om illustratøren

Sissel Horndal (1970) billedkunstner, illustratør, grafisk designer og forfatter. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Nordland kunst- og filmskole i Kabelvåg. Horndal har illustrert mange norske og samiske bøker, og hun har skrevet og illustrert billedbøkene "Ei halspastillhistorie" (1998), "Eg er ikkje trøtt!" (2000), "Himmelspringaren" (2008), "Historia om alfabetet" (2014), "Hokus Pokus 1-2-3" (2014) og "Sølvmånen" (2015). Horndal har mottatt Nynorsk barnelitteraturpris og Blixprisen.


____________________
Publisert 15. juni av HKE


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no