Diktbok fra Jan Berge i Vesterålen: Tenkte vers - samlede tanker

Vesterålen litteraturlag er kollektivt medlem av Nordnorsk forfatterlag. En av de aktive medlemmene i laget er Jan Berge, som høsten 2017 kom ut med diktboka "Tenkte vers - samlede tanker".

I en pressemelding vi har mottatt står det at samlingen er hentet fra Jan Berges 25 år lange tekstproduksjon. Samlingen favner bredt: Den hyller vesterålsnaturen, livet og kjærligheten og beskriver sorgen og ensomheten som trår kjærligheten hakk i hæl. Vi møter også det skapende i mennesket; den kreative og humoristiske observasjonen, det evige bergenske munnhellet, kjappe replikker og meditasjoner med skråblikk på samfunnet, eller som retter fokus mot det indre, det åndelige mennesket. Boken er trykket i begrenset opplag, og gjort tilgjengelig som e-bok og lydbok.

Jan Berge (f.1928) er pensjonert lærer og bonde. Født og oppvokst i Bergen. Etter artium ved Bergen Katedralskole og avgangseksamen på Bergens Handelsgymnas dro kjærligheten ham til Melbu i Vesterålen. Der har han siden 1950-tallet drevet gården Birkely. Han har lærerutdanning fra Statens lærerskole i handel og kontor. De siste 25 årene har han hatt en brennende interesse for maleri, tegning og skriving. I 2002/2003 tok han ett-årig utdanning i billedkunst og litteratur ved Nansenskolen, hvor han også i en årrekke har vært deltaker på sommerkurs. "Tenkte vers - samlede tanker" er hans første lyrikksamling i bokform.


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no