«TIL ISKANTEN (dager og netter)» Henning H. Wærps nye diktsamling

I diktsamlingen «TIL ISKANTEN (dager og netter)» følger vi et dikt-jeg på reise etter isen, både bokstavelig og metaforisk, og humoristisk.

I Ilulissat på Grønland får han oppleve is så det holder, i Arkhangelsk kommer han syv uker for tidlig til å fotografere isløsningen på elva Dvina - når isen endelig går, er visumet til Russland gått ut.

I Salt Lake City skal han besøke ishavsskuta St. Roch, på utstilling i byen, mens Orknøyene oppleves i spennet mellom å være en nordlig periferi i dagens Storbritannia
og et øysentrum i en tidligere norrøn kultur.

Skrivemåten henter inspirasjon fra reiseskildringen som sjanger. Hovedpersonen i en reiseskildring er ikke den reisende, men reisens situasjoner, har det vært sagt. Diktene er en rekke slike møter med naturfenomener og landskap, mennesker og samfunn - ikke stille kontemplasjon eller introvert selvgranskning, men en voldsom appetitt på fenomenene i verden.


Til iskanten


Henning Howlid Wærp er født og oppvokst på Kongsberg, men har bodd i Tromsø siden 1996.

Han debuterte med romanen «E8 Nord» i 2010, og fulgte opp med de to diktsamlingene «En avhandling kanskje, om noe vakkert. Gyldenlær» (2011) og «Sofia. Halifax» (2012). I 2015 kom romanen «En øyreise».

«TIL ISKANTEN (dager og netter») er hans femte skjønnlitterære utgivelse.
Boka lanseres under Orkana forlags 25-årsfeiring i Stamsund 15. juni 2018.


Foto: Yngve Olsen Sæbbe

______________________
Publisert 12.6.2018 av HKE

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no