Nye medlemmer i Nordnorsk forfatterlag

Velkommen til de to nyeste medlemmene i Nnf, Ellen J. Thorsdalen (bildet) og Gøril Evans. Nå har laget 155 forfatter-medlemmer og et litteraturlag som medlem.

Ellen J. Thorsdalen (f. 1951) kommer fra Skibotn i Storfjord kommune, der hun vokste opp med en samisk mor og en kvensk far. Selv snakker hun verken samisk eller kvensk. Hun har gitt ut barneboka «Gunnhild og kjempetorsken» i 2002, romanen «Stiletthælen som knakk» i 2008 og romanen «Mors døtre» i 2018. Sistnevnte er en roman om fornorskinga av samer og kvener.

Ellen forteller om seg selv:
«Jeg kommer fra Skibotn i Troms, jeg har de siste 30 årene bodd i Grimstad. Min siste roman «Mors døtre» er innkjøpt av innkjøpsordningen for norsk litteratur.»

 


Gøril Evans

Gøril Evans (f.1949) er født og oppvokst på Sortland i Vesterålen, nå bor hun i Oslo. Gøril har gitt ut diktsamlinga «Over stokk og stein» i 2014, novellesamlinga «Og dagen skal vare evig» i 2015 og barneboka «Det kommer en dag» i 2016.

Gøril forteller om seg selv:
«Jeg har gått på studiet Fortelling og kommunikasjon ved HIVE (Høyskolen i Vestfold 05/06). Jeg er medlem av Norsk Forfattersentrum og har skriveplass ved Litteraturhuset i Oslo. For tiden jobber jeg som filmmanusforfatter sammen med min produsent Mathis Ståle Mathisen i Rein Film. »