Nye medlemmer i 2022

I 2022 er Nordnorsk forfatterlag blitt beriket med fem nye medlemmer! Vi ønsker forfatterne Ann Kristin Klausen, Line Moe, Thoralf Fagertun, Ivonne Wilken og Heine T. Bakkeid velkommen i laget!

Bildet: Heine T. Bakkeid, foto: Harriet M. Olsen. Ann Kristin Klausen, foto: Embla Hilmersen. Thoralf Fagertun, foto: Mads Jensaas. Ivonne Wilken.

Årlig kommer det 10-20 medlemssøknader til Nordnorsk forfatterlag, og hvert år blir det tatt opp nye medlemmer i laget. Noen søker med sitt første manus, andre har allerede gitt ut dusinet fullt før de søker om medlemskap i den nordnorske interesseorganisasjonen for sakprosa- og skjønnlitterære  forfattere. Vi byr på et både faglig og sosialt felleskap, og årsmøtet er gjerne et høydepunkt i årets aktiviteter.

Ann Kristin Klausen (f. 1967) er cand.philol. i historie. Hun er konservator NMF og avdelingsleder ved Helgeland Museum og jobber også med forskning, bevaring og formidling innen kultur- og lokalhistorie. I tillegg er hun affiliert forsker ved Høgskolen i Nesna. Ann Kristin har skrevet en rekke artikler og bøker, blant annet «I ærfuglens rike» (2014) på Orkana Akademisk.

Line Moe er født 1966 i Havøysund i Finnmark. Hun er lærer og forfatter. Line bor for tiden i Kirkenes, Finnmark. Line har skrevet og gitt ut sakprosaboka «Raunjarga, der sterke vinder blåser» på Finnmarksforlaget i 2021. Dette er ei dokumentarbok om livet på Ingøya og forfatteren sin oldemor Berntine, boka er illustrert med gamle fotografi og kart.

Thoralf Fagertun (f. 1980) kjem frå Meløy i Nordland og jobbar som kommunikasjonsrådgjevar ved Nordlandsforskning i Bodø. Han er utdanna litteraturvitar og har gått forfattarutdanninga ved Norsk barnebokinstitutt. «Familien Gnork», ein barneroman for aldersgruppa 9-12 år utgjeven på Samlaget, er hans fyrste bok. Boka er innkjøpt av Norsk kulturråd, til alle bibliotek i landet.

Ivonne Wilken er en nederlandsk krimforfatter som skriver fra Tromsø (hvor hun har bodd i 15 år). Forleggere i Nederland har publisert to av hennes krimbøker: «Instinct» (2021) og «Verstrikt» (2022). «Instinct» er nominert til beste nederlandske krim (av Vrouwenthrillers). Med kriminologi, antropologi og journalistikk som bakgrunn skriver hun utenom psykologiske thrillere også noveller, som hun har fått publisert i ulike nederlandske antologier. Hun har også pubisert artikler i magasiner og digitalt fra ´Schrijven Magazine´ og ´Schrijven Online´ med tips om skriving.

Heine T. Bakkeid (f. 1974) vokste opp i bygda Belnes i Gratangen i Troms – og senere i Kvæfjord. I 2005 debuterte han med ungdomsromanen «Boblejim – spesialagenten». «Uten puls» (2006) var hans første roman for voksne. Han har også skrevet ungdomsromanen «Hjerteknuseren» (2008) og fire bøker i serien «Dr. Schnabels krønike» (2010-2013), samt ungdoms-horroromanen «Tjernet» (2014). «Jeg skal savne deg i morgen» (2016), med den tidligere avhørslederen Thorkild Aske i hovedrollen, var Bakkeids første krimroman. For nummer to i serien om Aske, «Møt meg i paradis», ble Bakkeid nominert til Rivertonprisen (2018). Nummer tre, «Vi skal ikke våkne», kom i 2019. «St. Avenger» er den fjerde boken i serien og for den boken ble Bakkeid tildelt Rivertonprisen (2021). Thorkild Aske-bøkene er solgt til 18 land.