Ny tittel i Kirsti Bloms Polarserie for barn

"Lemen" heter den nyeste utgivelsen i Kirsti Bloms Polarserie for barn, en serie fotoillustrerte faktabøker som nå teller mer enn et dusin bøker!

Bildet: Kirsti Blom. Foto: Johanna Blom

Kirsti Blom lanserte barneboka «Lemen» på Framsenteret i Tromsø i desember 2019. Boka har hun laget sammen med Rolf Anker. «Lemen» er en barnebok for barn i alderen åtte til ti år. Boka tar for seg de viktigste aspektene ved lemenets økologi – slikt som for eksempel livshistorie, miljøtilpasninger, lemenets rolle i økosystemet og hvordan klimaendringene påvirker disse aspektene. Boka er gjennomillustrert, med foto tatt av noen av landets beste naturfotografer. Den inneholder også en rekke fakta og myter om lemen, og beskriver en del av forskninga på lemen.

Kirsti Blom (f. 1953) har gitt ut en rekke romaner og barnebøker, og et par diktsamlinger. Hun er i tillegg skribent med bidrag i aviser og tidsskrifter. Hun er også kunstfotograf og har illustrert flere av sine egne bøker. Bøkene hennes er oversatt til engelsk, serbisk, makedonsk og spansk. Hun er først og fremst skjønnlitterær forfatter, men hun skriver også faktabøker for barn. Blant annet Polarserien med flotte fargefotografier: «Fjellreven» (2003), «Hvalrossen» (2005), «Isbjørnen» (nominert til Brageprisen 2007), «Snø, is og klima» (2008), «Svalbardrypa» (2009), «Dyr i Arktis» (2010), «Sjøfuglene i Arktis» (2011), «Hvitkinngåsa» (2015), «Søppelplasten i havet» (2016), «Snøugla» (2017), «Svalbardreinen» (2018) og «Søppelplasten i havet» (2019).