Litteratur i en av verdens nordligste byer

Helga 6.-8. mars 2020 inntok nordnorske forfattere byen Hammerfest for ei litterær helg – rett i forkant av korona-karantener og avlysninger av allehånde sammenkomster.

Bildet: Nytt styre i Nordnorsk forfatterlag valgt på årsmøtet i Hammerfest i formiddag, leder Sanne Mathiassen, nestleder Gerd Bjørhovde, styremedlemmer Bård Wormdal, Dag Kajander og 1. vara Gunnar Grytås. Nytt styremedlem Sissel Horndal var ikke til stede da bildet ble tatt.

Fredag 6. mars var det litterært program hos utestedet Jernteppet i Hammerfest, der flere nordnorske forfattere leste fra og snakket om bøkene sine: Tor Eystein Øverås, Lene Westerås og Rauni Magga Lukkari, Sylvi Jane Husebye og Rune Johansen. Programvert var forfatter Sanne Mathiassen.

Lørdag 7. mars fikk medlemmene i Nnf omvisning på Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms, med påfølgende sakprosaforedrag i museumskafeen – åpent for et publikum som var mange i tallet. Foredragene var ved Per Kristian Olsen, forfatter av «Jevnet med jorden» og Bård Wormdal, forfatter av «Spionbasen». Etter et «kulturlitterærpolitisk forspill med bobler» om dogmebøker fra småforlag, var det årsmøtemiddag for medlemmene på Brygga Mathus, med taler og opplesning.

Søndag formiddag ble selve årsmøtet holdt. Der ble nytt styre, litterært råd og valgnemnd valgt.
Ny styreleder er Sanne Mathiassen (f. 1983), som overtar rorpinnen etter Sylvi Inez Liljegren. Ny nestleder i forfatterlaget er Gerd Bjørhovde, og nytt styremedlem er Sissel Horndal. Øvrige styremedlemmer er Bård Wormdal og Dag Kajander. Styret har også tre varamedlemmer: Gunnar Grytås, Morten Wintervold og Henning Howlid Wærp.

Det litterære råd vil det kommende året bestå av Ingebjørg Liland, Kjersti Kollbotn og Tove Myhre, med Tore Erik Hay og Eva Mari Amundsen som vara. I valgnemnda sitter Berit Oksfjelldal og Sylvi Inez Liljegren.