Litterært program i Bodø

Under Nnfs årsmøtehelg i Bodø vil vi ha et litterært program på Stormen bibliotek 11. mars, med blant andre Thoralf Fagertun, Hanna Bjørgaas, Dag Kajander, Ulv Holbye og Sylvi Jane Husebye.

Bilde: Thoralf Fagertun, foto: Mads Jensaas, Hanna Bjørgaas, foto: Åsmund Holien, Dag Kajander, foto: privat, Sylvi Jane Husebye, foto: privat

Arrangementet er åpent (og gratis) for publikum, lørdag 11. mars fra klokken 11.00 til 15.00, i tillegg vil det avslutningsvis være en litterær byvandring fra 15.15 til 16.45.

På biblioteket vil vi få presentasjon av Bodø2024 og prosjektet DECONFINING med forfattersamtaler med nordisk litteraturpris-nominerte Kathrine Nedrejord og Salina Togora.

Sylvi Jane Husebye fra Finnmarksforlaget vil holde et foredrag om å skrive og gi ut bøker for et lokalt marked når man driver et mikroforlag. Skribent og frilans-biolog Hanna Bjørgaas vil snakke om og lese fra sin nyeste bok “Byens hemmelige liv – historier fra den urbane villmarka”, hvor hun ønsker å inspirere byboere til å føle at de er en del av naturen.

Thoralf Fagertun kommer for å snakke om sin bokdebut og om å være forfatter. “Familien Gnork”, en rikt illustrert barnebokroman som omhandler temaer som vennskap, fiendskap, hjemmelagede medisiner, rare bivirkninger og ikke minst fotball.

Siste post på Stormen bibliotek denne lørdagen er miniforestillingen “Feskarbonden” med Dag Kajander og Ulv Holbye, basert på boka “Den nordnorske fiskarbonden”, livsverket til den avdøde illustratøren Leidulf Olsrud.

Etterpå er det litterær byvandring med Jan Oscar Bodøgaard, med utgangspunkt i boken «Landing i Bodø. Litterære bilder 1816 – 2016» – så fremt været holder.

Sted: Stormen bibliotek, Bodø
Tid: 11.00 – 15.00
CC: Gratis

 

Arrangementet et støttet av Norsk Forfattersentrum