AVLYST! «Litterære ØYeblikk» under Ordkalotten

Ordkalotten Tromsø internasjonale litteraturfestival er dessverre AVLYST, og Nordnorsk forfatterlags programpost "Litterære ØYeblikk" går dermed ut. Vi beklager, men ser nødvendigheten av at Ordkalotten måtte velge å avlyse!

«Litterære ØYeblikk»
Nordnorsk forfatterlag på Ordkalotten 2020
Lørdag 7. november klokka 14.30 til 15.30
Storgata Camping, Storgata 5, Tromsø.
Gratis inngang! Publikumsantall: Inntil 140 personer.
Ordkalotten fører navneliste ved inngangen.

Lenke til Facebook-hendelse

Nordnorsk forfatterlag bidrar med «Litterære ØYeblikk» under Ordkalotten Tromsø internasjonale litteraturfestival. Opplesningsprogram med:

Ingvild Holvik, som er aktuell med «Ho er fri», en roman om å bli igjen, når alle andre drar.

Endre Lund Eriksen, som er ute med «Hvordan jeg tjente min første million», om Robin, som ønsker å innta en ledig plass ved høyreordfører-naboens spisebord. For å klare det, må han først bli millionær!

Sollaug Sargon med en helt fersk diktbok «morihit giđđii» (å våkne opp til våren) handler om hvordan vi karakteriserer hverandre og våre omgivelser, helt tilbake fra de greske filosofenes tid.

Sanne Mathiassen, styreleder i Nordnorsk forfatterlag, som knytter sammen programmet og selv leser fra sin kommende roman «Øya synker sakte».

BILDET: Sollaug Sargon, Sanne Mathiassen (Foto: Egil Korsager), Ingvild Holvik (Foto: Oda Berby), og Endre Lund Eriksen (Foto: Martin Eilertsen).

Ingvild Holvik (f. 1976) har gått på forfatterstudiet ved UiT Norges Arktiske Universitet, og arbeider som konsulent i Norsk Forfattersentrum Nord-Norge. I 2009 ble hun nominert til Brageprisen for sin oversettelse av Attila Bartis’ roman «Stillheten», fra ungarsk. Ingvild har også oversatt Maren Uthaugs «Der det finst fuglar» fra dansk. I 2010 debuterte hun med den skjønnlitterære romanen «Lykkefeltet». For denne romanen mottok hun Blixprisen i 2011. Ingvilds andre roman, «Premien for alt» kom i 2017. Hun har også mottatt Jan Roar Leikvolls minnepris i 2017, og Arbeidsstipend for nordnorske forfattere i 2020.
I år er Ingvild ute med «Ho er fri», en roman om å bli igjen når alle andre drar. Andrea bor i utkanten av Europa, i en halvt ungarsk, halvt serbisk by, der hun tar seg av mora, sønnen og hunden. Mannen og dattera har flytta til Sverige. Vil familien kunne samles igjen, så lenge kampen for tilværelsen her og nå eter opp trua på framtida?

Endre Lund Eriksen (f. 1977) kommer fra Bodø, og han bor nå i Tromsø. Av utdanning er han cand.mag. med fagene litteraturvitenskap, teaterhistorie, historie og Forfatterstudiet (UiT). I 2002 debuterte Endre med barneboka «Pitbull-Terje går amok», som ble tildelt Kirke- og Kulturdepartementets litteraturpremie for beste barne- og ungdomsbok. Samme år ble han forfatter på heltid. Endre har skrevet minst 30 bøker for barn og ungdom, og mottatt mer enn et dusin priser og stipend. Et knippe filmmanus er det også blitt.
Nå er Endre aktuell med ungdomsboka «Hvordan jeg tjente min første million». Bokas hovedperson Robin mener at han er den eneste normale personen i en miljø-raddis-familie. Så flytter Høyre-ordføreren inn i nabovillaen, han har en sønn på Robins alder og en ledig plass ved spisebordet. For å få plassen, må Robin bli millionær først. Og han vet akkurat hvordan.

Sollaug Sárgon (f. 1965) bor i Kautokeino. Hun arbeider som pedagogisk-psykologisk rådgiver ved Samisk videregående skole og reindriftsskole. Hun driver også eget rådgivningsfirma. Sollaug har gitt ut barneboka «Ovllá árgabeaivi» (2000) på nordsamisk; «Åvlan aarke-biejjie» (2007) på sørsamisk. For diktsamlingen «Savvon bálgáid luottastit» (2010) / «Gå opp gjengrodd sti» (2013) ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for 2013. Hun har også gitt ut diktsamlingene «Ii cága cihkosii» (2017) og «duđa eallimii» (2019). Nå er Sollaug ute med ny diktsamling, «morihit giđđii» (å våkne opp til våren). Diktboka handler om hvordan vi karakteriserer hverandre og våre omgivelser, helt tilbake fra de greske filosofenes tid.

Sanne Mathiassen (f. 1983) er fra Trollvika ved Finnsnes, hun bor nå i Asker. Sanne har gått forfatterstudiet på Norsk barnebokinstitutt, og hun holder skrivekurs for barn, ungdom og voksne om skriveglede og inspirasjon. 2012 debuterte hun med romanen «Dagene før mai», i 2014 kom «Bare en time til» og i 2019 kom «Ord som slutter på skap». Sanne er styreleder i Nordnorsk forfatterlag, og hun har nå en fjerde roman under arbeid, «Øya synker sakte» – om ei øy som synker i havet.