Litterær vårfest og bransjetreff under Festspillene i Nord-Norge

Det skjer i Harstad 28. juni 2019. Da blir det bransjetreff for litteraturen, med presentasjoner fra Sametinget om produksjon og formidling av samisk litteratur - og presentasjon fra Hamsunsenteret om formidling.

Under bransjetreffet får du være med på en verbal vandring i litteraturlandskapet i nord og høre idéer og tanker om hvordan Hamsunsenteret ønsker å bidra til at litteraturen kan blir et av vår tids viktigste kunst- og kultur-uttrykk. Du får også lære mer om hva Sametinget satser på fremover når det kommer til produksjon og formidling av samisk litteratur, og hvordan samarbeidet mellom ulike kunstuttrykk kan styrkes.

På Litterær vårfest på Harstad bibliotek blir det en interessant forfattersamtale mellom Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen. Etter forfattermøtet blir det bekjentgjort hvilken nordnorsk forfatter som får årets arbeidsstipend på 100.000! Stipendet deles ut av fylkesråd for kultur, Sigrid Ina Simonsen.

Hamsunsenteret og FiNN gir gratis inngang på SULT – høytlesningskonsert lørdag 29. juni til alle som deltar på bransjetreffet på fredag.

Bransjetreffet arrangeres som et tiltak i Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021 av fylkesbibliotekene i Finnmark, Troms og Nordland fylkesbibliotek i samarbeid med Norsk Forfattersentrum Nord-Norge og Nordnorsk forfatterlag.

 

Tidspunkt: fredag 28. juni 2019
Sted: Scandic Harstad og Harstad bibliotek
Påmelding til: anne.thuv@ffk.no (innen 24. juni)
Reisestøtte: Mulighet for å søke Norsk Forfattersentrum Nord-Norge om
reisestøtte: johannes@forfattersentrum.no (innen 18. juni)
Hotell: Anne Thuv opplyser om at de har noen få hotellrom til
rådighet i Harstad, ta kontakt med henne om det er av interesse
(her er det først til mølla-prinsippet som gjelder!)

 

BILDET: Bransjetreffet for litteraturfeltet i Alta 2018. Foto: Hilde Kat. Eriksen