Kristin Hauge er nytt medlem i Nnf

- Jeg er i disse tider ute med min tredje skjønnlitterære utgivelse og andre roman, «Teorier om sand», forteller Kristin Hauge.

Foto Eigil Rasmussen Korsager

Kristin Hauge (f. 1958) er fra Oslo, men har familierøtter i Hadsel i Vesterålen og Kvæfjord i Sør-Troms. –  Jeg håper å utforske min nordnorske bakgrunn mer etter hvert, også litterært, og jeg har en del kontakt med den delen av min familie, forteller hun videre.

Kristin er medlem av Den norske forfatterforening, der hun sitter i internasjonalt utvalg, og hun er også med i Forfatterforbundet. Hun har i senere år vært utsendt som diplomat for norsk utenrikstjeneste ved ambassadene i Kabul og Khartoum og har arbeidet i Brussel for to internasjonale organisasjoner, samt i Forskningsrådet og i to norske departementer. Hun er i dag ansatt i Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad).

Kristin har hovedfag i statsvitenskap, og hun har gått på Aschehougs forfatterskole og to år på forfatterstudiet ved universitetet i Tromsø. Hun debuterte med novellesamlinga «Tiggerne» i 2018 og ble kåret til en av de fem mest interessante debutantene i 2018 av NRKBOK. To noveller i Bøygen ble publisert samme år, i nr. 2 og nr. 3/4 i 2018. Romanen «Ritualer» kom i 2019. Begge bøkene er kjøpt inn av Kulturrådet. Høsten 2021 kom hennes tredje skjønnlitterære bok, romanen «Teorier om sand».

Intervju i Bistandsaktuelt

Forfatterens Facebook-side 

Kristin Hauges Instagram

Presentasjon i Forfattersentrums forfatterkatalog

Om romanen «Teorier om sand» på forlagets nettsider

Anmeldelse av «Teorier om sand» hos NRK