Krimroman fra Henning H. Wærp

Forfatteren Henning H. Wærp prøver seg i sjangeren kriminallitteratur med romanen «Den kaldeste vinteren i Brooklyn Heights».

Det er januar 2014. I takt med at sprengkulden fester sitt grep om byen, viser den idylliske bydelen Brooklyn Heights seg plutselig med et annet ansikt: En kvinne blir funnet drept i en leilighet. Leiligheten ligger i leiegården til den nylig pensjonerte forlagsmannen Thomas Ristvedt fra Tromsø, som har bosatt seg i Brooklyn for et år. Samme natt lander Thomas’ niese Heidi Ristvedt på JFK. Hun skal følge et dramakurs i New York og bo hos sin onkel. Paul Alpers må på sin side ta fatt på sin første drapsetterforskning som fersk kriminaletterforsker i 84. distrikt. Samtidig med at de tre personenes historier flettes sammen, avdekkes en innviklet bakgrunn for drapene som ryster Brooklyn Heights disse vinterdagene, med forbindelser ned til New Yorks undergrunnsnett.

Henning Howlid Wærp er professor i nordisk litteratur ved UiT Norges arktiske universitet. Han har gitt ut bøker om Knut Hamsun og Cora Sandel, om polarlitteratur og prosadikt. I 2013/2014 var han gjesteforsker ved Columbia University i New York, og bodde i Brooklyn. De lange reisene med undergrunnen fra Brooklyn Heights til øvre Manhattan ga ham mulighet til å studere New Yorks folkeliv på nært hold. Etter hvert dukket et krimplott opp …

Henning Howlid Wærp er født og oppvokst på Kongsberg, men har bodd i Tromsø siden 1996. Han debuterte med romanen «E8 Nord» i 2010 og fulgte opp med «En øyreise» (2015). Han har gitt ut tre diktsamlinger, den siste, «TIL ISKANTEN (dager og netter)», kom i 2018. «Den kaldeste vinteren i Brooklyn Heights» er hans sjette skjønnlitterære utgivelse.