Kine Hellebust på LitteraTUR på Andenes

Den 15. september deltok Kine Hellebust på LitteraTUR på Andenes, med "E du nord" av Kari og Ola Bremnes, "Lofotstjerna" av Sølvi Ytterstad og sin egen sin egen «Rytmisk stilleben – en ode til tørrfesken». 

TUREN gikk Andøya på tvers, og LITTERAturen var det Kine Hellebust som formidlet. Hun framførte «E du nord» av Kari og Ola Bremnes og «Lofotstjerna» av Sølvi Ytterstad (som vant en lokal favoritt-tekst avstemning i Andøy). I tillegg framførte hun sin egen «Rytmisk stilleben – en ode til tørrfesken» fra Nordnorsk forfatterlags 40-år-sjubileumsantologi «noe som er inni noe».

Arrangementet var et samarbeid mellom Nasjonalbiblioteket og Nordland fylkesbibliotek og folkehelsekoordinatoren, og det var en del av Bokåret 2019 og Folkehelseuka 2019. 25 bibliotek over hele Nordland deltok i prosjektet LitteraTUR, hvor publikum ble invitert med på høytlesnings-arrangement ute i naturen. Turene hadde to felles programposter: Nordland fylkesbibliotek har sammen med befolkningen i hele fylket kåret en Nordlandstekst, og vinneren ble «E du Nord» av Kari og Ola Bremnes. Det har også vært avstemninger på lokale favoritt-tekster, og begge disse tekstene skulle fremføres for publikum.