Inger-Johanne Mørkved er blitt medlem av Nnf

I 2019 bokdebuterte Inger-Johanne med en sterk historie om nettdating og svindel: «Kjærlighet gjør blind - også på nettet ...». Selv kaller hun historien en «selvopplevd skrekkhistorie».

– Jeg kom til Nord-Norge i 1972, og jeg har bodd i alle tre fylkene. I 2017 ble jeg pensjonist, og i 2019 debuterte jeg med boka «Kjærlighet gjør blind – også på nettet …». Dette er en selvopplevd, traumatisk historie, sier Inger-Johanne Mørkved, som forteller videre:

– Etter bokutgivelsen begynte jeg på kurs i Skriveakademiet, ved Veslemøy Solberg, og i 2020 fikk jeg antatt to tekster i to ulike antologier i Skriveakademiet, et dikt og en korttekst. Tekstene heter «Overganger i livet» og diktet «70 år». Begge er hentet fra virkeligheten. Den første teksten er å finne i «Tidsvitner», mens diktet er med i «Kjærlighet i koronaens tid»

Inger-Johanne Mørkved er født i Namdalen i 1950. Hun vokste opp i Overhalla, og flyttet til Bodø i 1972 for å ta førskole-lærerutdanning. Tok deretter lærerutdanning i Tromsø, hvor hun har bodd med familie og jobbet som lærer i mange år. Siden har hun bodd flere steder i de nordligste fylkene, og arbeidet i mange år som lærer før hun pensjonerte seg. Nå bor hun på Evenskjer i Tjeldsund kommune i Troms og Finnmark.

I 2019 bokdebuterte Inger-Johanne med denne sterke historien om nettdating og svindel. Selv kaller hun historien en «selvopplevd skrekkhistorie». Målet med fortellingen er å advare mot kjærlighetssvindel. Og som Inger-Johanne sier det selv: «Oppnår jeg at én person blir berget fra denne type svindel, så har jeg nådd målet mitt.»

Utgivelser

«Kjærlighet gjør blind – også på nettet – en selvopplevd historie om kjærlighetssvindel» Sakprosa, Kolofon 2019