Henning H. Wærp på Hamsun-turne

Mellom 15. og 22. oktober er Henning H. Wærp på Folkeakademi-turne med foredraget «Hele livet en vandrer i naturen. Økokritiske lesninger i Knut Hamsuns forfatterskap». Wærp bruker økokritikken som innfallsvinkel til Hamsuns forfatterskap, fra debuten med Sult (1890) til På gjengrodde stier (1949)

I dagens økologiske krise er det verdt å reflektere over oppfatningen om at fremskritt er synonymt med teknologisk utvikling, økt konsum og materiell vekst. Kanskje må vi lete etter alternativer til dette og stille spørsmål ved hva det gode i livet er? Hvordan bør vårt forhold til natur og omgivelser være Hamsun reflekterer over slike spørsmål i sine romaner.

Henning Howlid Wærp (f. 1959) forfatter av diktbøker, romaner og en rekke sakprosabøker. Han er professor i nordisk litteraturvitenskap ved UiT – Norges arktiske universitet, og litteraturanmelder i Aftenposten.

Turnerute: Porsanger bibliotek. Hammerfest bibliotek. Tranøy bibliotek (Senja). Brønnøy bibliotek. Vefsn bibliotek, Mosjøen. Nesna bibliotek. Øksnes bibliotek, Myre. Sist på turnelista står Vardø.