Heksetriaden – ny bok fra Karin Bjørset Persen

Det er lansering av Karin Bjørset Persens ferskeste bok Heksetriaden på ARK Bruns i Trondheim, lørdag 12. oktober. I tillegg til lanseringa holdes det også ei kort forelesning om det historiske bakteppet og historia boka er inspirert av. Og for de modigste, smaksprøve på trolldomsdrikk.

Heksetriaden handler om tilsynelatende helt alminnelige damer som lever i den moderne verden. At de er trolldomskyndige er noe de prøver å skjule for omverdenen. Boka veksler mellom 1600-tallet og nåtida, Trøndelag og Finnmark, alvor og humor, historiske fakta og rein fantasi, norsk bondekultur og samisk kultur og mytologi.

Bokas Facebookside 

Trønderdamene Klara, Siri og Åshild lever det gode liv i Finnmark – men venninnetrioen har en hemmelighet som for all del ikke må komme ut: De er nemlig moderne hekser med helt spesielle evner. Idyllen sprekker da en fire hundre år gammel heksevenninne oppsøker dem for å få litt futt i sakene – men også for å hevne gammel urett og brutte løfter. Deretter tvinner nåtid og fortid seg sammen til et kraftfullt brygg av humor og alvor, trønderske og samiske innslag, historiske begivenheter og absurd fantasi. Utgangspunktet for romanen er den siste heksebrenningen i Trondheim.

Karin Bjørset Persen (1967) er oppvokst i Midtre Gauldal, og bor i Lakselv i Porsanger. Hun har tidligere gitt ut seks bøker, blant annet romanene «Julebrevpikene» (2012), «Nedlagte brudepiker» (2014) og «Kineserne kommer!» (2016)

Heksetriaden.