To nye forfattere med på laget

NYE MEDLEMMER: I Nordnorsk forfatterlag kan vi ønske to nye medlemmer velkommen inn i laget: Eirin Gundersen og Mariann Jacobsen Mathisen.


Mariann Jacobsen Mathisen (f. 1967) bor på Kvaløya i Troms. Hun er historiker med hovedfelt nordnorsk kystkultur, båtbygging og båtbruk knyttet til nordlandsbåt, nordnorsk fortellertradisjon og etnisitet. Mariann har også jobbet med ishavsfangst som tema, med fartøybruk i sentrum. I 2018 gav hun ut «Nordlandsbåt og draug, en felles kulturarv», en faghistorisk bok for ungdom. Mariann er medlem i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.


Eirin Gundersen (f. 1990) flyttet fra Oslo til Bodø i 2018. Hun har gitt ut to diktsamlinger på Gyldendal: «Du er menneske nå» (2015) og «Alt som ikke har blitt tjoret fast» (2017). Våren 2019 kommer hennes tredje bok. Eirin har gått på forfatterstudiet i Bø, Universitetet i Sørøst-Norge, og på forfatterstudiet ved Norges Arktiske Universitet - UiT. Hun er også medlem i Den norske Forfatterforening og Norsk Forfattersentrum. Fotograf: Julie Pike

_______________________
Publisert 22.11.2018 av HKE

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no