Søk nordnorsk forfatterstipend 2019

FORFATTERSTIPEND: Søk forfatterstipend på 100.000: Nå kan nordnorske forfattere søke arbeidsstipend for 2019. Oppfyller du kriteriene? Send søknad til Finnmark fylkeskommune innen 1. februar 2019.


Arbeidsstipendet deles ut til en forfatter som skriver skjønnlitteratur.

Forfatteren må:

  • legge fram et upublisert tekstutdrag fra et skjønnlitterært prosjekt
  • være bosatt i Nord-Norge
  • være aktiv forfatter
  • være innkjøpt av Norsk kulturråd eller være medlem i en forfatterorganisasjon

Søkeren skal benytte elektronisk søknadsskjema for arbeidsstipendet. Søkeren må laste opp fullstendig CV og må gi en beskrivelse for hvordan stipendet skal brukes. Søknaden skal inneholde et upublisert tekstutdrag på inntil 20 sider som lastes opp i søknadsskjemaet. Søknadsfrist 1. februar 2019.

Se utlysing hos Finnmark fylkeskommune

Søknadsskjema finner du her.

Arbeidsstipendet for 2019 skal deles ut under Festspillene i Nord-Norge i Harstad i juni 2019.

Arbeidsstipend for nordnorsk litteratur på 100 000 kroner ble etablert av Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge som et tiltak i Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021. De tre nordnorske fylkesbibliotekene har ansvaret for å følge opp Nordnorsk litteraturstrategi.

I 2018 var det forfatteren Kristin Bjørn som mottok stipendet.

Juryen for arbeidsstipendet 2019 vil bestå av forfatterne Cecilie Løveid og Anne Oterholm, og Heikki Knutsen som er fylkesbiblioteksjef i Finnmark.
- Vi er veldig glade for å ha fått Cecilie Løveid og Anne Oterholm med i juryen. De er begge erfarne og anerkjente forfattere som også underviser i skrivekunst, henholdsvis ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og på forfatterstudiet i Tromsø" sier Heikki Knutsen (bildet).


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no