Skriv for svingende! 2017: FINLAND 100

SKRIVEKONKURRANSE: -Erna ville ikke gi Halti-toppen som gave til Finland, men du kan bidra med noe like verdifullt: En litterær gave til vårt naboland som fyller 100 år i 2017! Det er Tromsø bibliotek som melder dette, sammen med Norskfinsk forening i Tromsø inviterer de til sommerens skrivekonkurranse for voksne.

I utlysningsteksten står det følgende:Fortell om dine møter med finlendere og Finland, om dine inntrykk, observasjoner og tanker. Du har sett finske turister i Nord-Norge, og vi nordmenn har vært på Kilpis og feriert i Oulu, Kalajoki, Jyväskylä, Helsinki og Åbo - eller kanskje var det Turku? Og i de store skogene der ingen vil snakke svensk. Og hvem husker ikke finskevitser og finsk fjernsynsteater, eller har vokst opp med fortellinger om dem?

Del dine minner - eller skap ditt eget univers. Innenfor tema er det fritt fram for alle sjangre og vinklinger; fortelling, novelle, poesi, kortprosa eller essays.

Kompetente lesere fra Tromsø bibliotek og fra Norskfinsk forening i Tromsø ser fram til ditt bidrag, som ikke må overstige 5 A4-sider, 12 pkt. skrift og 1,5 i linjeavstand. Bidragene vurderes anonymt, skriv navn og adresse i eget vedlegg.

Bidrag sendes skrivekonkurranse@tromso.kommune.no innen 1. september 2017.
Vinnerne kåres under Ordkalotten litteraturfestival i november 2017.

Premier:
1. To festivalpass til Ordkalotten litteraturfestival 13-18.november
2. Årsabonnement på den kvenske avisa Ruijan Kaiku
3. To teaterbilletter til en forestilling på Hålogaland teater
4. Gavekort kr. 500,- på K-Market, Kilpis.


Facebookinvitasjon til skrivekonkurransen

Publisert 16.5.2017 av HKE


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no