September 2017: Tre forfattere tatt opp i Nordnorsk forfatterlag

Høsten er ei god tid for å lese. For eksempel kan du lese bøker skrevet av de tre forfatterne som er blitt medlem i Nordnorsk forfatterlag i løpet av september 2017: Gerd Mikalsen, Myriam H. Bjerkli og Stig Riemmbe Gælok (gjeninnmeldt).

Forfatteren Gerd Mikalsen (f. 1957) er født i Nord-Troms og bosatt i Manndalen i samme region. Mikalsen har sammen med familien jobbet som økobonde med bær og grønnsaksdyrking, dyrehold og seterdrift. Duodji (samisk håndverk), veving, nordnorske matvarer og ysting er ting som har inngått i hennes livslange naturhusholdning. Hun jobber nå i helsesektoren. Skriving og lesing har alltid vært fritidssysler til hun i voksen alder debuterte med romanen "Farsmålet". Romanen er innkjøpt av Norsk kulturråd, og den kom nylig også på nordsamisk, med tittelen "Áhčhigiella". Foto: Ørjan Bertelsen
Les mer om Gerd Mikalsen og boka på forlagets nettsted.
Myriam H. Bjerkli (f. 1963) er født i Tromsø og har familie der, men hun er selv vokst opp på Østlandet. I dag bor hun i Larvik. Myriam er forfatter, frilansjournalist og oversetter, og dessuten forlegger i Forlagshuset Vestfold. Hun har vunnet skrivekonkurranser og har deltatt i en rekke antologier, og er blant annet medlem av Norsk forfattersentrum og NBU.Foto: Finn Bjurvoll Hansen
Les intervju med Myriam i avisa iTromsø

Noen utgivelser: "N Lille Linerle" (kriminalroman 2017), "R ock`n roll, Baby" (dikt 2010), "The Gambia" (fakta 2010 og 2014, på engelsk), "Mickel i mål" (ungdomsroman 2009), "Cyprianus" (ungdomsroman 2007). Tre barnebøker oversatt fra svensk: "Emma sier nei" (2017), "På utsiden" (2016) og "Pappa sitter i fengsel" (2015).

Stig Riemmbe Gælok (Stig-Gøran Urheim) (f. 1961) er født i Tysfjord, og bor i dag på Filipinene. Han er en norsk lulesamisk forfatter som har gitt ut til sammen 14 bøker på lulesamisk og norsk, deriblant ti diktsamlinger, og som i 2000 mottok Samerådets litteraturpris. Han er en av få som skriver skjønnlitteratur på lulesamisk. Forfatteren er utdannet journalist, og har også studert språk. Stig har også tidligere vært medlem Nordnorsk forfatterlag en periode. Les mer om Stig i Samisk skolehistorie.
Noen utgivelser:"
- O, Oarjjevuodna" (første diktsamling på lulesamisk, 1983), "Vuonak/... fra fjordene" (diktsamling, 1986), "amuk/den fremmede" (dikt 1988), "tsåhke ja vájmmo/det dobbelte hjerte" (dikt 1994), "Gáhtto mij máhtij vájmojt suddadit" ("Katten som kunne smelte hjerter", barnebok 2010).


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no