Nytt styre i Nordnorsk forfatterlag (2017-2018)

BILDET: Ane S. Grydeland, Sylvi I. Liljegren, Tor Martin L. Nordaas, Eva Huseby og Sylvi Jane Husebye.

På årsmøtet i Nordnorsk forfatterlag (Nnf) ble det valgt nytt styre for 2017-2018. Ny styreleder er Sylvi Inez Liljegren, som allerede har mange års fartstid både som styremedlem og som tidligere styreleder i laget. Liljegren avløser Lill-Karin Elvestad, som nå går ut av Nnf-styret sammen med Jan Tore Noreng.

Eva Huseby (Oslo) er gjenvalgt som nestleder, og fortsetter dermed i Nnf-styret sammen med Ane Solvik Grydeland (Tromsø). Nye styremedlemmer er Sylvi Jane Husebye (Hammerfest) og Tor Martin Leines Nordaas (Mosjøen).

Nordnorsk forfatterlags årsmøtet 2017 ble holdt i Alta 30. april.

Om medlemmene i det nye styret

Sylvi Inez Liljegren (f. 1954) er journalist og forfatter, og ansatt som fjernsynsprodusent i NRK. Liljegren har utgitt flere bøker med fokus på nordområdene og Svalbard, og hadde i 2007 prosjektansvar for Verdens miljøverndag. Sylvi Inez bor i Tromsø, og hun er medlem av Norsk Journalistlag, Norsk Faglitterær Forfatterforening, og Nordnorsk forfatterlag.

Eva Solveig Huseby (f. 1956) er utdannet pedagog i estetiske fag med hovedvekt på tegning/form og farge, og har arbeidet i flere år som tv-produksjonsleder ved Statens Spesiallærerhøgskole/ UiO Institutt for spesialpedagogikk. Hun er forfatter, foredragsholder og kåsør, forfatter og tidligere redaktør av bladet Til Skogs. Hun er bosatt i Nordmarka, på Grua i Oppland. Eva har gitt ut flere sakprosabøker.

Ane Solvik Grydeland er spesialbibliotekar ved kultur- og samfunnsbiblioteket ved Universitetsbiblioteket for UiT Norges Arktiske Universitet, og norgesmester i Poesislam (2014). Ane har gått på forfatterstudiet ved UiT, og hun skriver både prosa og dikt.

Tor Martin Leines Nordaas (f. 1978) Nordaas vokste opp i Mosjøen, og bor der nå. Han er forfatter og journalist, og har blant annet jobbet som journalist i Helgeland Arbeiderblad. Han har gitt ut to romaner og en novellesamling. Tor Martin er ny i styret til Nordnorsk forfatterlag.

Sylvi Jane Husebye (f. 1965) er barnebokforfatter og lokalpolitiker, og hun bor i Hammerfest. Hun har gitt ut flere bøker for barn, og boka "Loffeturer i Akkarfjord - og noen ekstremturer også!" på eget forlag - Finnmarksforlaget. Lokalt er hun aktiv både i kulturlivet og politisk, i Arbeiderpartiet. Sylvi Jane er ny styret til Nnf.

_________________________
Publisert 29. mai 2017, av HKE


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no