Nytt styre i Nordnorsk forfatterlag

NYTT STYRE: Nordnorsk forfatterlag samlet et tjuetalls medlemmer til årsmøte på Finnsnes helga 15.-17. mars 2019. Nytt styre består av (bildet, f.v.) Sanne Mathiassen (ny), Dag Kajander (ny som nestleder), Sylvi Inez Liljegren (gjenvalgt som styreleder), Bård Wormdal (ny) og Gerd Bjørhovde (gjenvalgt som styremedlem).

Foto: Hilde Kat. Eriksen

Nordnorsk forfatterlag jobber for å fremme interessen for samtidslitteratur fra Nord-Norge og for å bedre vilkårene for forfatterne i landsdelen, men engasjerer seg også i spørsmål av nasjonal og internasjonal karakter. Årsmøtet på Finnsnes vedtok følgende uttalelse: "Vern om ytringsfriheten".

Sanne Mathiassen (f. 1983) er oppvokst på Finnsnes, hun har bodd flere år i Oslo og bor nå på Tranby i Lier. Hun har gått forfatterstudiet på Norsk barnebokinstitutt. I tillegg til å være forfatter er Sanne kreativ også med farger, mønstre og tekstiler, og hun skaper fargerike barneklær som hun selger gjennom nettbutikken Bølgebrus. I 2012 debuterte hun som forfatter med ungdomsromanen «Dagene før mai», og i 2014 kom «Bare en time til». Sanne har nå en helt fersk utgivelse: ungdomsromanen «Ord som slutter på skap» (2019).

Dag Kajander (f. 1951) kommer fra Ørsnes i Lofoten. Dag er lærer og musiker, utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. Han har skrevet flere barnetimer for NRK, blant annet «Kaldvinds forunderlige reise» og «Kod & Tod», som også er blitt til bøker. For arbeidet sitt fikk han NRK Barneradioens Krystallpris i 2001. Dag har gitt ut flere album og bøker, de fleste på sitt eget selskap; «Lofotselskapet». Blant utgivelsen er visebøkene «Lofotkoral» og «Den underlige sang».

Sylvi Inez Liljegren (f. 1954) er NRK-journalist og forfatter. Hun har tidligere vært informasjonsdirektør ved Universitetet i Tromsø (UiT), der hun også har studert - blant annet ved forfatterstudiet. Sylvi har vært leder av Troms Journalistlag, og er i dag styreleder i Nordnorsk forfatterlag. I 1978 gav hun ut «En vegetarisk kokebok», i 2006 kom boka «Arktis utfordrer: folk og fakta om miljøet i nord» og i 2014 gav hun ut «Amiras palestinske kjøkken». Hun har vært redaktør og medforfatter for flere andre publikasjoner.

Bård Wormdal (f. 1958) er forfatter, journalist og filmskaper, bosatt i Vadsø. Han har de siste 25 årene arbeidet for NRK. Bård har utgitt bøkene «Spionbasen. Den ukjente historien om CIA og NSA i Norge» (2015) og «Satellittkrigen. Norges militarisering av polområdene og verdensrommet» (2011). Han er en ettertraktet foredragsholder i inn- og utland om militær etterretning, og han har holdt foredrag om temaet blant annet i USA, Russland, India og Frankrike og Sverige.

Gerd Bjørhovde (f. 1943) er født i Harstad og bosatt i Tromsø. Hun er forfatter, og professor emerita i engelsk litteraturvitenskap med en mangeårig karriere ved UiT Norges arktiske universitet bak seg. Hun har publisert en rekke bøker og artikler på norsk og engelsk, har også oversatt en del. Gerd har hatt en lang rekke verv i utvalg, komiteer og organisasjoner, og hun har vært politisk aktiv i mange år. Høsten 2017 gav hun ut boka «Å Canada - en reise i litteratur, kultur og natur».

__________________________
Publisert 17.3.2019

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no