Nytt og lettere Litteraturnett Nord-Norge

DATABASE: Nettstedet Litteraturnett Nord-Norge kom i mars 2017 i en ny og lettere versjon, lansert av Nordland fylkesbibliotek. På litteraturnettet kan du søke opp informasjon om forfattere og litteratur fra Nord-Norge. I hovedsak er det skjønnlitterære forfattere i databasen.

Litteraturnett Nord-Norge
Glade for tips
- Vi er veldig glade for tips om nordnorske skjønnlitterære forfattere. Vi vil også oppfordre til å redigere eller opprette Wikipedia-artikler om forfattere fra Nord-Norge. Husk å oppgi kilder, det er veldig viktig, sier Sissel Holtet fra fylkesbiblioteket i Nordland. Hun forteller at helt siden 1999 har Nordland fylkesbibliotek drevet et nettsted med samme navn og adresse som det nye Litteraturnett Nord-Norge. For å få mulighet til å fornye og oppdatere nettstedet, har fylkesbiblioteket vært med på prosjektet «Lettare litteraturnett» for å skape en mal for slike litteraturnettsteder. Prosjektet har vært ledet av Sogn og Fjordane fylkesbibliotek og det har vært støttet av Nasjonalbiblioteket.

Hentes fra Wikipedia
For å kvalifisere til en oppføring hos Litteraturnett må forfattere enten komme fra Nord-Norge eller bo i landsdelen. I noen tilfeller er det også tatt med bøker med handling lagt til nord. Litteraturnettet sanker inn informasjon fra Wikipedia på bokmål, og fra bokhylla.no hos Nasjonalbiblioteket, samt at det i enkelte tilfeller lages egne artikler om forfatterne.

Nordnorsk forfatterlag oppfordrer sine medlemmer til å få laget wikipedia-artikler om forfatterskapet sitt, dersom de ikke allerede har dette. Ha i mente at det ikke regnes som god etikette å skrive selvbiografiske artikler på Wikipedia. Oppfordre gjerne noen andre til å skrive om deg på dette dugnadsdrevne nettstedet som kalles "Den frie encyklopedi", og bidra gjerne selv gjennom å skrive artikler om andre forfattere fra landsdelen!

Se en presentasjon av Litteraturnett Nord-Norge på YouTube

Publisert 24.3.2017 av HKE

Fortell en venn


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no