Nordnorske forfattere skapte historie

Oppdatert med flere bilder: Fredag 27. februar fikk om lag 130 publikummere oppleve nordnorsk litteratur og kultur i Litteraturhuset, Oslo. Det er første gang Nordnorsk forfatterlag gjester Litteraturhuset, men kanskje blir det ikke den siste? Vi kan i alle fall slå fast, basert på tilbakemeldinger fra både publikum og forfatterne, at kvelden ble en sterk og inspirerende opplevelse. Fra scenen fikk vi se og høre 13 ulike innslag, som til sammen representerte stor bredde i tekst, tematikk og sjanger.

Fra Dag Kajander åpnet med barneboka "Kod og Tod", til Herbjørg Wassmos avsluttende lesning fra sin siste bok "Disse øyeblikk", fikk vi litterære godbiter om oppvekst, mellommenneskelige forhold, natur og miljø, historie, tro og overtro. Vi benytter anledningen til å takke alle som tok turen, og regner med de langvarige applausene kan tolkes som at dere alle hadde en fin opplevelse sammen med oss. Her følger noen bilder fra kvelden.


Publisert 28. februar og 6. mars 2015
 Alle foto tatt av Lill-Karin Nyland, hvis ikke annet er oppgitt.
Opplesernes bøker godt synlig i Litteraturhusets bokhandel.


Publikum på vei inn i Wergelandssalen. "Husker dere 70-tallet??" Kine Hellebust som konferansier.


 Eva Huseby (t.h.) og June Sommer Strask.


 Klar for festaften... (foto: Sylvi Inez Liljegren)


 Styret samlet til styremøte dagen derpå. F.v. Gro Kaasen, Ingebjørg Liland, Marit Bødtker, Sylvi Inez Liljegren, June S. Strask, Kine Hellebust.

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no