Nordnorsk forfatterlag på kulturkonferanse i 2014

03.10.2014
Nordnorsk forfatterlag på kulturkonferanse i 2014

Nordnorsk kulturkonferanse 2014 ble arrangert 1.-2. oktober i Tromsø, i tilknytning til de første dagene av Tromsø internasjonale litteraturfestival Ordkalotten.
Konferansen hadde litteratur som tema i år, med bakgrun i den nordnorske kulturavtalen 2014-2017. Her er litteratur vedtatt som et av to nye satsningsfelt, og fylkesråd for kultur, Line Miriam Sandberg, var til stede for å lytte til litteraturfeltets ulike aktører.

Kulturavtalen er vedtatt av alle de tre nordnorske fylkestingene. Fylkeskommunene ønsker å styrke nordnorsk litteratur i nær dialog med aktørene, og bedre rammevilkårene for forfattere og formidlere av litteratur. Temaet ble behandlet gjennom foredrag, spørsmål og debatt.

Nordnorsk forfatterlag var selvfølgelige deltagere på konferansen. Styret var representert, og i salen satt mange av våre medlemmer. Styreleder Marit L. Bødtker var også med i den avsluttende paneldebatten torsdag. Nordnorsk forfatterlag gleder seg over at også fylkeskommunene ser behovet for å styrke nordnorsk litteratur, noe som jo også er lagets intensjon.

 Paneldebatt.
F.v. Marit L. Bødtker, styreleder i Nordnorsk forfatterlag, forfatter og journalist.
Vibeke Larsen, parlamentarisk leder for Aps sametingsgruppe.
Elisabeth Johansen, Orkana forlag.
Mariann Schjeide, leder i Norsk bibliotekforening.
Knut Perander, prosjektleder for kulturnæringsprogrammet i Innovasjon Norge.
Line Miriam Sandberg, fylkesråd for kultur, næring og helse.

Foto: LK Nyland
Ordkalotten var en integrert del av kulturkonferansens program. Derfor kunne konferansedeltagerne også delta i arrangementet "Ferske bøker", i regi av Ordkalotten og Norsk Forfattersentrum. Her fikk fem forfattere presentere og lese utdrag av sine nye bøker.
En av disse var Sigbjørn Skåden, som lese fra den kritikerroste "Våke over den som sover". Skåden er medlem i Nordnorsk forfatterlag.


(Foto: Lill-Karin Nyland)


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no