Litterær vårfest og bransjetreff under Festspillene i Nord-Norge

Foto fra bransjetreff i Alta, november 2018
BRANSJETREFF: Det skjer i Harstad 28. juni 2019. Da blir det bransjetreff for litteraturen, med presentasjoner fra Sametinget om produksjon og formidling av samisk litteratur - og presentasjon fra Hamsunsenteret om formidling. Seinere på dagen skal fylkesråd for kultur Sigrid Ina Simonsen dele ut arbeidsstipend til en nordnorsk forfatter.

Under bransjetreffet får du være med på en verbal vandring i litteraturlandskapet i nord og høre idéer og tanker om hvordan Hamsunsenteret ønsker å bidra til at litteraturen kan blir et av vår tids viktigste kunst- og kultur-uttrykk. Du får også lære mer om hva Sametinget satser på fremover når det kommer til produksjon og formidling av samisk litteratur, og hvordan samarbeidet mellom ulike kunstuttrykk kan styrkes.

På Litterær vårfest på Harstad bibliotek blir det en interessant forfattersamtale mellom Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen. Etter forfattermøtet blir det bekjentgjort hvilken nordnorsk forfatter som får årets arbeidsstipend på 100.000!

Hamsunsenteret og FiNN gir gratis inngang på SULT - høytlesningskonsert lørdag 29. juni til alle som deltar på bransjetreffet på fredag.

Bransjetreffet arrangeres som et tiltak i Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021 av fylkesbibliotekene i Finnmark, Troms og Nordland fylkesbibliotek i samarbeid med Forfattersentrum nord

Tidspunkt: fredag 28. juni 2019
Sted: Scandic Harstad og Harstad bibliotek
Påmelding til: anne.thuv@ffk.no (innen 24. juni)
Reisestøtte: Mulighet for å søke Norsk Forfattersentrum Nord-Norge om
reisestøtte: johannes@forfattersentrum.no (innen 18. juni)
Hotell: Anne Thuv opplyser om at de har noen få hotellrom til
rådighet i Harstad, ta kontakt med henne om det er av interesse
(her er det først til mølla-prinsippet som gjelder!)

Program
  • 10.30 - 11.30 Sametingets støtte til utgivelse av litteratur og formidling av litteratur ved rådsmedlem Henrik Olsen, Sametinget (Scandic)
  • 11.30 - 12.30 Litteraturlandskap Nordland ved Anita Overelv, Festivalleder for Hamsundagene og produsent på Hamsunsenterert (Scandic)
  • 12.30 - 13.00 Presentasjon ved Therese Bakkevoll (Scandic)
  • 13.00 - 14.00 Lunsj
  • 14.00 - 14.45 Litterær vårfest #fredag: EDIT & EID
  • Forfattersamtale mellom Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen (Harstad bibliotek)
  • 14.45 - 15.15 Utdeling av arbeidsstipend for nord-norske forfattere ved fylkesråd for kultur Sigrid Ina Simonsen (Harstad bibliotek)
______________________
Bildet: Fra bransjetreffet i Alta under Finnmark litteraturfestival, november 2018. Foto: Hilde Kat. Eriksen
______________________
Publisert 13.6.2019 av HKE

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no