Laila Stien utnevnt til æresdoktor

I dag ble det kjent at forfatter og oversetter Laila Stien er utnevnt til æresdoktor ved UiT Norges arktiske universitet. I begrunnelsen heter det at Stien utnevnes for sitt forfatterskap og oversettelsesarbeid fra samisk. "I flere av bøkene henter Stien stoff fra nordnorsk og samisk miljø. Hun har også oversatt og gjendiktet samisk litteratur, i hovedsak lyrikk, og har vunnet en rekke priser for sitt forfatterskap."


Stien uttaler til UiTs nettside at hun er overrasket og takknemlig over utnevnelsen:
- Jeg har sett listen over de som er æresdoktorer, og det er jo til å bli svimmel av. Det oppleves som en stor anerkjennelse
av arbeidet mitt. Den eller de som har foreslått meg og de som har tildelt må jo ha funnet meg verdig, sier hun.

Æresdoktorat kan tildeles en person uten avhandling eller disputas, på bakgrunn av personens betydningsfulle vitenskapelige innsats eller fremdragende arbeid til gavn for vitenskapen, eller kvaliteter eller innsats av betydning for universitetssamfunnet.

Det ble foreslått 11 kandidater og det er universitetsstyret som utnevner æresdoktorene. Også Trond Mohn og Oran R. Young ble utnevnt.


Nordnorsk forfatterlag gratulerer så mye, og minner om at Laila Stien vil være gjest på vårt arrangement i Litteraturhuset (Oslo) 27. februar. Se mer her: Vettig og uvettig

Publisert 23. februar 2015Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no