Hilsen fra avgått leder

Detaljene fra valget på årsmøtet 2015 blir kunngjort litt senere, men som kjent har Nordnorsk forfatterlag nå fått ny leder. Veteranen Kine Hellebust overtar roret etter Marit Bødtker, som her kommer med en liten hilsen:


"Det siste jeg gjorde etter årsmøtet, var å takke det gamle styret og ønske det nye styret lykke til videre. To utenom meg er nå gått ut av styret: June Sommer Strask og Gro Kaasen. Informasjon om den nye styresammensetningen kommer snart. Jeg påpekte at det var ekstra hyggelig for meg å avslutte styrevervet på samme sted som jeg var født og oppvokst, nemlig Sulitjelma.

Jeg er både stolt og takknemlig for de fine tilbakemeldingene styret i Nnf har fått fra medlemmene disse årene. Det er blitt gjennomført mange prosjekter, der utallige hoder og hender har vært i arbeid.

Folk er blitt mer oppmerksomme på Nordnorsk forfatterlag. Vi har dermed også fått en god del flere medlemmer.

Forfatterkvelden i Litteraturhuset i Oslo i slutten av februar var kanskje for meg det største høydepunktet, selv om Nnf har vært sterkt tilstede mange andre steder. Årsmøtehelga i Sulitjelma tror jeg var en fin opplevelse for alle som deltok. Tre av Nnfs nye medlemmer leste høyt fra sine egne bøker, og etterpå bidro noen av de deltakende forfattere med egne tekster. Det ble noen magiske øyeblikk i den historiske peisestua til Sulitjelma hotell.

Lørdag hørte vi interessante foredrag av Kjell Sture Hugaas og Kjartan Fløgstad. Sistnevnte skrev etterpå at Sulitjelmaturen overtraff alle hans forventninger; de hadde vært høye i utgangspunktet. Cato A. Hultmann, fotograf og forfatter fra Sulitjelma, underholdt under årsmøtemiddagen med trekkspill, sang og fortellinger fra gamle dager.

Det har vært lærerikt, inspirerende og ikke minst artig å sitte i styret, tre år som nestleder og de siste to åra som leder. Det gir energi å ha kreative og dyktige folk rundt seg. Jeg er ikke i tvil om at det nye styret med Kine Hellebust i spissen som leder, kommer til å finne på myeinteressant.

Æ gler mæ til å følge med dokker. Lykke til, alle sammen!

Hilsen Marit"


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no