Forfattere hos Fruene på Torget


LITTERÆRT ARRANGEMENT: Nordnorsk forfatterlag (Nnf) har i 2019 lagt årsmøtet til Finnsnes, og inviterer publikum til et åpent litterært arrangement. De som tar ettermiddagskaffen og en kakebit hos «Fruene på torget» på Finnsnes lørdag 16.3 får en litterær opplevelse og visesang med på kjøpet!


Finnsnes, lørdag 16. mars 2019, kl. 17.30 - 19.00

Møt forfatterne Sanne Mathiassen, Sigrid Merethe Hanssen, Jan Tore Noreng, Lill-Karin Elvestad og Dag Kajander.

Sanne Mathiassen (f. 1983) er oppvokst på Finnsnes, hun har bodd flere år i Oslo og bor nå på Tranby i Lier. Hun har gått forfatterstudiet på Norsk barnebokinstitutt. I tillegg til å være forfatter er Sanne kreativ også med farger, mønstre og tekstiler, og hun skaper fargerike barneklær som hun selger gjennom nettbutikken Bølgebrus. I 2012 debuterte hun som forfatter med ungdomsromanen «Dagene før mai», og i 2014 kom «Bare en time til». Sanne bringer med seg en helt fersk utgivelse: ungdomsromanen «Ord som slutter på skap» (2019).

Sigrid Merethe Hanssen (f. 1966) er oppvokst på Finnsnes, der hun også bor i dag. Sigrid er filolog, og i tillegg til å skrive er hun lektor på Senja videregående skole. Sigrid debuterte som forfatter i 2007 med novellesamlinga «Sprang», som ble belønnet med Blix-prisen. Andreboka var novellesamlinga «Ingen heime» i 2009, samme år som hun ble tildelt Sigmund Skard-stipendet. I 2011 kom barneboka «Detektiv Smartbart og sabotasjen på badet», og i 2013 kom romanen «Sofia».

Jan Tore Noreng (f. 1968) er faktisk født på Finnsnes, men i dag bor han i Mefjordvær. Han er lærerutdannet, og har gått på forfatterstudiet i Tromsø. Jan Tore har undervist i mange år, både som skolelærer og som lærer i kreativ skriving. Han debuterte i 2011 med boka «Dødens skole», som ble nominert til Arks barnebokpris. I 2013 kom «Drømmejegeren», og deretter «Skyggefødt» i 2014. I 2016 fikk han Uprisen for «#Alfahann». I 2017 og 2018 kom serien «Robofobia" 1, 2 og 3. Og - i 2019 kommer han med ny bok!

Lill-Karin Elvestad (f. 1979) er bosatt i Meistervik i Balsfjord. Hun har i en rekke år vært journalist, fotograf og forfatter. I tillegg har hun også vært redaktør for bøker, hun holder skrivekurs og har vært leder for Nordnorsk forfatterlag. Hun debuterte som forfatter i 2012 med boka «Malangseidet-ulykka, hendelsen som rystet hele Norge». Hun har dessuten vært medforfatter for to bøker om kirkene i Troms, og en motivasjonsbok for grå dager. Høsten 2019 er Lill-Karin aktuell med en biografi om skuespiller, forfatter og kvinnesakskvinne Ågot Gjems Selmer, som levde i Balsfjord.

Dag Kajander (f. 1951) kommer fra Ørsnes i Lofoten. Dag er lærer og musiker, utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. Han har skrevet flere barnetimer for NRK, blant annet «Kaldvinds forunderlige reise» og «Kod & Tod», som også er blitt til bøker. For arbeidet sitt fikk han NRK Barneradioens Krystallpris i 2001. Dag har gitt ut flere album og bøker, de fleste på sitt eget selskap; «Lofotselskapet». Blant utgivelsen er visebøkene «Lofotkoral» og «Den underlige sang».

Sylvi Inez Liljegren (f. 1954) er vert på arrangementet. Sylvi er NRK-journalist og forfatter.
Hun har tidligere vært informasjonsdirektør ved Universitetet i Tromsø (UiT), der hun også har studert - blant annet ved forfatterstudiet. Sylvi har vært leder av Troms Journalistlag, og er i dag styreleder i Nordnorsk forfatterlag. I 1978 gav hun ut «En vegetarisk kokebok», i 2006 kom boka «Arktis utfordrer: folk og fakta om miljøet i nord» og i 2014 gav hun ut «Amiras palestinske kjøkken». Hun har vært redaktør og medforfatter for flere andre publikasjoner.


Nordnorsk forfatterlag er finansiert gjennom de nordnorske
fylkeskommunene

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no