Flere forfattere med på laget!

I januar og februar 2018 har Nordnorsk forfatterlag fått fire splitter nye medlemmer, og i tillegg har tre tidlige medlemmer meldt seg inn igjen siden desember 2017! De nye medlemmene er Gulla Nyheim Gramstad, Gunnar Grytås, Jenny Maria Svensson og Vidar Eng. Våre tre gjeninnmeldte medlemmer er Malvin Skulbru, Marry A. Somby og Karin Bjørset Persen.


Gulla Nyheim Gramstad er født i Kjøllefjord, utdannet psykiatrisk sykepleier, har arbeidet i Norge, Danmark og Sør-Sudan. Nå bor hun i Oslo og arbeider som skribent, og skriver blant annet for publikasjoner i Lebesby. Hun har i senere år foretatt en rekke intervjuer med finnmarkinger og mennesker med tilknytning til Lebesby kommune, bosatt ulike steder i Norge. Gulla har blant annet gitt ut bøkene «Gråt, elskede Finnmark» (2013) og «Med hjerte i Finnmark» (2015).
Foto: Privat


Gunnar Grytås (f. 1949) er forfatter og journalist, og har blant annet arbeidd i Nordlys, Dagens Næringsliv og Fiskeribladet. Han har skrevet flere bøker om fiskeripolitikk og kystkultur, blant anna historia til Norges Råfisklag fra 2013. Grytås er også en av forfatterne av fembindsverket Norges fiskeri- og kysthistorie. I 2014 gav Grytås ut den kritikarroste boka «Kvotebaronar. Privat rikdom - utarma fiskevær» (2014) og «Malmtunge spor. Historia om Ofotbanen» (2017). Gunnar bor i Tromsø.
Foto: Samlaget

Jenny Maria Svensson (f. 1983) er født og oppvokst i Stockholm, og utdannet i Stockholm, Oslo og London. I dag er hun frilans dansekunstner i Nord-Norge, og har bodd i Tromsø siden 2008. I tillegg til å produsere og koreografere skriver Jenny gjerne stykkene sine selv. Hun har gått på Forfatterstudiet i Tromsø, og skriver på en roman som skal komme ut på Oktober forlag, og hun har også skrevet teaterstykket «Tobias og dagen det smalt» som ble vist på Hålogaland Teater høsten 2017.
Foto: Marius Fiskum

Vidar Eng (f. 1950) er født i Oslo og bosatt i Tromsø. Etter å ha skrevet hovedoppgave i meteorologi med tittel "Vind- og temperaturforholdene i Indre Troms om vinteren" i 1990, arbeidet han som statsmeteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge fra 1990 til 2012. I 2014 sto Vidar bak heftet "Uvær og værvarslingshistorie i Nord-Norge". På et helt annet fagområde ble han i 2006 master i historie med oppgaven "Holdninger i Troms til regjeringens krigspolitikk 9. april til 9. juni 1940". I 2013 kom Vidars biografi "Terje Wold - en terrier fra nord". Han har også skrevet flere tidsskriftartikler.
Foto: Gerd Bjørhovde

Malvin Palmer Skulbru (f. 1942) er en nordnorsk multikunstner, som bor i Tromsø. Han har fartstid som sjømann så vel som dansebandmusiker og visesanger, medlem i gruppa Boknakaran, bildekunstner med flere separatutstillinger bak seg. Han er også forfatter av romaner og vise- og diktsamlinger. Malvin har mottatt Torsken kommunes kulturpris i 1983, og Blix-prisen i 2002. Nyeste utgivelse er poesiboka «Den stille danseren ved muren» (2018).
Foto: Tove Myhre

Marry Ailonieida Somby er født og oppvokst i Tana, i dag bor hun i Tromsø. Marry er samisk forfatter, bildekunstner og teaterarbeider. Hun debutert i 1976 med den første barneboka på samisk: «Ámmul ja alit oarbmælli», på norsk i 1977 med tittelen «Ammul og den blå kusinen». I tillegg til barnebøker har hun også skrevet prosa og poesi for voksne og hun har laget flere teaterstykker. Hun var tidlig opptatt av det globale urfolksperspektivet og har bodd flere år blant urfolk i Nord-Amerika.
Foto: Tidl. MargBok

Karin Bjørset Persen (f. 1967) er en norsk forfatter, født og oppvokst i Midtre Gauldal, og bosatt i Lakselv i Porsanger. Hun arbeider som lærer og forfatter, utdannet fra Trondheim Lærerhøgskole og Høgskolen i Finnmark. Karin har tidligere utgitt bøker både for barn og voksne, ikke minst romanene «Nedlagte brudepiker» (2012), «Julebrevpikene» (2014) og «Kineserne kommer» (2016).
Foto: Lars B. Persen

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no