Desember 2017: De tre nyeste medlemmene i Nordnorsk forfatterlag

Fra september til desember 2017 fikk Nordnorsk forfatterlag tre nye medlemmer: Gerd Bjørhovde og Elisabeth Øvreberg fra Tromsø og Nina Kristin Nilsen, bosatt i Stavanger/Hafrsfjord. Vi ønsker dem velkommen i laget!


Gerd Bjørhovde (f. 1943) er født i Harstad og bosatt i Tromsø. Som professor i engelsk litteraturvitenskap har hun en mangeårig karriere ved UiT Norges arktiske universitet bak seg. Hun har publisert bøker og artikler på norsk og engelsk, har også oversatt en del - fra norsk til engelsk og fra engelsk til norsk. Nå er hun pensjonist og vil bruke mer tid på formidling og skriving. Høsten 2017 gav hun ut boka "Å Canada - en reise i litteratur, kultur og natur". Fra 1987 har Gerd vært medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO), der hun har hatt flere verv.

Bilde: Gerd Bjørhovde. Foto Torje Jenssen


Elisabeth Øvreberg (f. 1979) kommer opprinnelig fra Akser, men har bodd i Tromsø siden tidlig 2000-tall. Hun jobber som forskningsjournalist/kommuikasjonsrådgiver ved UiT. Øvreberg debuterte i 2015 med fantasyromanen "Blodets galskap", som er første bok i serien "Nattjegerne". I 2017 kom bok nummer to i serien: "Blodets hevnere". Elisabeth deltar i Den kulturelle skolesekken, og holder på å skrive sin tredje bok. Hun er medlem i Fabelprosalauget og Norsk Forfattersentrum.
Bokserien har sitt eget nettsted
Bildet: Elisabeth Øvreberg. Foto: Ron Røstad/ Nordnorsk Magasin

Nina Kristin Nilsen (f. 1971) er landmåler, kjemiingeniør og HMS-rådgiver. Hun er født og oppvokst i Tromsø, men har nå base i Stavanger. I ti år var Nilsen på jordomseiling. I 2009 oversatte hun Farley Mowats bok "Båten som ikke ville flyte" til norsk. I 2017 kom "Sepp, en biografi om Leonhard Seppala" - fortellinga om en spennende skjebne i norsk utvandringshistorie. Leonhard Seppala utvandret fra Nord-Troms til USA i 1900 under gullrushet i Alaska. Boka forteller om denne tiden, om gullgravere, immigranter og polarliv. Seppalas berømmelse, i sin tid en av Amerikas best kjente personer, kom ikke fra gullgraving, men fra hundekjøring. Hun er medlem i Nnfo.
_ _ _
Publisert 16.12.2017 av HKE

Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no