Flere forfattere med i forfatterlaget

I løpet av våren og forsommeren har Nordnorsk forfatterlag fått fire nye medlemmer. Vi ønsker velkommen til Ingjerd Tjelle, Jan Oscar Bodøgaard, Rakel Solstad og Rønning Tollefsen!

Foto Ingjerd TjelleIngjerd Tjelle (f. 1963) er fra Vadsø, der hun bor også i dag. Hun har jobbet som journalist og historieformidler siden 1984, og har de siste årene i tillegg satset på reiselivsnæringa. Ingjerd har skrevet seks bøker, blant annet «Sterke krefter – om blodstoppere, hjelpere og lesere» (2015), «Kvinneliv i nord» (2013), «Omsorg og overgrep. Møter med barnehjemsbarn» (2005) og «Bortsendt og internert – møter med internatbarn» (2000).
Foto: Pressefoto/Ekkerøy feriehus

 

 

Jan Oscar Bodøgaard Jan Oscar Bodøgaard (f. 1952) er historiker. Han har arbeidet i flere år ved Forskolen for sivile vernepliktige og i den videregående skolen. Jan Oscar har skrevet historiske artikler i dagspressen, årbøker og tidsskrift, og han var medforfatter av boka «Start pressen! Avisene i Bodø gjennom 150 år» i 2012. Han er fast litteraturanmelder i tidsskriftet Bedre skole. I 2016 kom boka «Landing i Bodø. Litterære bilder 1816-2016».

Foto: Årbok for Helgeland

 

 

Rakel Solstad._Foto: Benedikte SkarvikRakel Solstad (f. 1945) kommer fra Kiberg i Finnmark, i dag bor hun i Trondheim. Hun har jobbet som lærer og vært pedagogisk- og psykologisk rådgiver i mange år. Rakel debuterte som forfatter i 2013 med novellesamlinga «Kva veit vi om barna?». I 2015 gav hun ut den andre novelleboka si, «Falle». «I for internatunge» er den første romanen hennes.

Foto: Benedikte Skarvik/Samlaget

 

Rønning TollefsenRønning Tollefsen (f. 1942) er fra Målselv. Han har yrkesbakgrunn fra NRK og videregående skole. I NRK har han jobbet med både radio og fjernsyn, der han har laget program innenfor samfunn, politikk og historie. I 2015 kom boka «Fra villmark til bygd; fortellinger fra Målselv». I 2018 gav han ut sakprosaboka «Hvem er skyldig? Sabotasjen på Bardufoss 1950» sammen med Tor Jacobsen.

Foto: privat