Bjørn Johnsens «Enok» er kommet ut, og kjøpt inn

Våren 2021 gav forfatteren Bjørn Johnsen ut romanen «Enok» på sitt eget forlag, den er tredje bok i en trilogi, og i sommer ble romanen kjøpt inn av kulturrådet.

Bjørn har tatt den store jobben med å gi ut bøkene sine på sitt eget forlag; Jerv Forlag. De tidligere bøkene i trilogien er «Menneskejerven» og «Han som kom tilbake». I et intervju hos BoldBooks forteller forfatteren om hvorfor å gi ut på eget forlag er riktig for ham.

I intervjuet forteller forfatteren at «– Enok er en forkledd oppvekstroman. Kamuflert gjennom en baksidetekst som skal lokke krimelskere til å lese om brutale mord og uventede dødsfall. Men mellom permene skal leserne finne mye annet – ei fortelling om to gutter som blir sett på som tapere. De finner trøst i hverandres vennskap, og gjennom oppveksten i et lite øysamfunn viser de gradvis sine storheter; evnen til å observere detaljer, og en nærmest dyrisk sportrang som ikke gir fred før riktige konklusjoner ligger på bordet. Veien de skal gå er langt fra enkel, men de elsker kampen. Sannheter åpenbarer seg som gjennom tåkedis, der farlig begjær og svik avsløres. Jeg ønsket at «Enok» skulle skrives i plogform – med det mener jeg at den skulle favne bredt og gradvis spisses. Likevel er det sikkert noen lesere som blir skuffet over at dette ikke er ei rein krimbok, men til nå har de tiet om det».

Bjørn Johnsen (f. 1952) er født og oppvokst i Mosjøen, og bor der fortsatt (Kvalfors). Han er utdannet lektor med mastergrad i musikkvitenskap, og har jobbet for Kippermoen ungdomsskole, Nord universitet og Kunnskapsdepartementet. Bjørn står bak en rekke produksjoner, både litterære og musikalske, så vel som innenfor film og drama.  Han skriver nå på heltid.

Forfatteren Bjørn Johnsen
Forfatteren Bjørn Johnsen

Forfatterside på Facebook

Boka har fått god mottakelse og fine tilbakemeldinger i medier og hos bloggere:

«Språket i «Enok» er av ypperste klasse» 

«Denne bokomtalen har jeg gledet meg til å skrive» 

– Du må ha opplevd noe, følt både på faenskap og sterk glede!

Flere omtaler hos bokelskere.no