Lansering av "Det knuste hjertet"

Den produktive forfatteren Beate Heide er ute med ny billedbok. "Det knuste hjertet" handler om Lisa, som må flytte i fosterhjem når foreldrene hennes ikke klarer å gi henne nok omsorg. Boka tematiserer hennes tilpasning til livet i den nye familien, og til en ny måte å være sammen på. Lisa opplever det som om hjertet hennes er gått i stykker, og det er jaktene på hjertebitene som er tema i boka.

 Boka er illustrert av Evy Martinsen, oversatt til samisk av Sigbjørn Skåden, og utgitt av forlaget Skaniid Girije. I forordet har Åse Larsen, redaktør av Norsk fosterhjemforenings medlemsblad «Fosterhjemskontakt», skrevet blant annet:

"Denne gangen har skrivegleden hennes ført til en bok som gir oss lesere en forståelse av hvordan det kan oppleves å flytte i fosterhjem. Få av bøkene jeg har lest som omhandler dette temaet, går i dybden slik «Det knuste hjertet» gjør."


Boka har også fått sin egen sang, «Gje meg varme», med tekst av Anne-Rita Nygård fra Vesterålen Litteraturlag. Komponist Bård Mathisen har satt musikk til, og Øystein Bakken vil synge sangen på lanseringa."Det knuste hjertet" blir altså lansert torsdag 4. februar kl.18.00, på Sortland bibliotek. Lanseringa er i samarbeid med Vesterålen litteraturlag, og medlemmer derfra vil også lese tekster. Gratis inngang.

Publisert 1. februar 2016 av Lill-Karin Nyland