Lene E.Westerås og Käthe Øien til Petrozavodsk

(25.04.16) Utstilling med Digtegning til Petrozavodsk.

Etter en vellykket utstillingsåpning på Galleri Nord i Sjøgata i Tromsø i april, vender nå utstillinga Digtegning nesa mot Petrozavodsk, i russisk språkdrakt. Samarbeidsprosjektet DIGTEGNING er et smelteverk hvor tegning, tekst, foto og digital design er foredlet inn i billedflater. Grunntanken i prosjektet er overføring og tilpassing.

Verkene er laget i tett samarbeid med kunstnerne Lene E. Westerås og Käthe Øien, hvor Øien leverer tegninger og Westerås tekst. Begge er fotograf i prosjektet og Øien har bearbeidet alle delene digitalt til det ferdige uttrykket.

Tekstene beveger seg i springende, tidløse møter. Tegningene har oppstått spontant under observasjoner i åpne rom.

Utstillinga består av 16 bilder trykket på aluminium i det spennende formatet 20x60 på Media center "Vыход" - i galleri Exit i Petrozavodsk. Den russiske gjendiktningen er ved Marina Lundh.

Digtegning:

subst. prosjekt tegning/tekst/foto. nyord etbl.2015. formen reflekterer bevegelse i rom, festet på aluminium, festet på vegger. norr: Digtegning. germ: Digtegning. arab: Digtegning. eng: Digtegning.

Om kunstnerne:

Lene E. Westerås (Tromsø): Westerås debuterte med barnebok i 2010 og har siden kommet ut med flere barnebøker, dramatikk, poesi og faktabøker. Hun har deltatt i flere tverrkunstlige prosjekter. Hun er også fotograf og har de siste årene reist mye i Midtøsten hvor hun bla a har hatt workshops in creative writing i palestinske flyktningleire i Libanon.

Käthe Øien (Oslo): Øien er billedkunstner med vekt hovedsakelig på maleri, men også mange andre ulike teknikker som datagrafikk, tegning og foto. Hun har smykket flere offentlige bygninger og har mange utstillinger bak seg.

Bilde:

"Jeg virket denne ene dagen på jorda"

(Tekst: Lene E. Westerås. Foto og digital behandling: Käthe Øien)

Utstillinga henger fra 5.-28.mai. Kunstnerne skal også ha Art talk og dialogmøter med russiske kunstnere under utstlillingsperioden.

Prosjektet er støttet av Barnetssekretariatet.


Gå til www.nordnorskforfatterlag.noGå til www.nordnorskforfatterlag.no